Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Çeler "Halkın güveni ortaya konulan politikalarla kazanılmalı" Turizme 36 Milyon TL hibe desteği veriliyor Kaza yapan 17 yaşındaki alkollü sürücü tutuklandı! Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın dokunulmazlık dosyaları TBMM'de Güzelyurt-Lefkoşa ana yolunda kaza: 1'i ağır 3 kişi yaralandı! Nöbetçi eczaneler (12 Ağustos 2026) CTP ile KTÖS bir araya geldi “Çocuklarımız bizim en kıymetlilerimizdir” Erdoğan "Huzurun olmadığı yerde refahın sürdürülebilir olması mümkün değil" Güzelyurt'ta zeytin ve harup hasat toplama tarihleri belirlendi Denktaş "İki seçimin birlikte yapılması, oy kayıpları ile sandığa katılım oranında düşüşe yol açacak" Kıbrıs’ta öldürülen Yahudi mültecinin kimliği 78 yıl sonra tespit edildi Rekor seviyede sıcaklıkların görüldüğü Fransa'da 1373 dere kurudu Ağıllar köyüne inşa edilen rekreasyon alanı yarın hizmete açılıyor CTP, Meclis’i “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı EMO "Elektrik talebi sürekli artıyor, mevcut üretim altyapısı ise artan talebi karşılamakta zorlanıyor" İngiltere'de yaban arıları bir ofisi istila etti Öztürkler "Mekke Anlaşması sadece askeri değil, birçok noktada da devam edecek bir güç birliğidir" Limasol'daki yangını çıkarmakla suçlanan kişinin 3 yıl hapis yattıktan sonra masum olduğu ortaya çıktı Peksever “KIB-TEK’te hüküm giymiş personelin görevde tutulması kabul edilemez” Moda devlerinden Z Kuşağı'na çağrı "Atma, tamir et" Çeler "Halkın güveni ortaya konulan politikalarla kazanılmalı" Turizme 36 Milyon TL hibe desteği veriliyor Kaza yapan 17 yaşındaki alkollü sürücü tutuklandı! Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın dokunulmazlık dosyaları TBMM'de Güzelyurt-Lefkoşa ana yolunda kaza: 1'i ağır 3 kişi yaralandı! Nöbetçi eczaneler (12 Ağustos 2026) CTP ile KTÖS bir araya geldi “Çocuklarımız bizim en kıymetlilerimizdir” Erdoğan "Huzurun olmadığı yerde refahın sürdürülebilir olması mümkün değil" Güzelyurt'ta zeytin ve harup hasat toplama tarihleri belirlendi Denktaş "İki seçimin birlikte yapılması, oy kayıpları ile sandığa katılım oranında düşüşe yol açacak" Kıbrıs’ta öldürülen Yahudi mültecinin kimliği 78 yıl sonra tespit edildi Rekor seviyede sıcaklıkların görüldüğü Fransa'da 1373 dere kurudu Ağıllar köyüne inşa edilen rekreasyon alanı yarın hizmete açılıyor CTP, Meclis’i “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı EMO "Elektrik talebi sürekli artıyor, mevcut üretim altyapısı ise artan talebi karşılamakta zorlanıyor" İngiltere'de yaban arıları bir ofisi istila etti Öztürkler "Mekke Anlaşması sadece askeri değil, birçok noktada da devam edecek bir güç birliğidir" Limasol'daki yangını çıkarmakla suçlanan kişinin 3 yıl hapis yattıktan sonra masum olduğu ortaya çıktı Peksever “KIB-TEK’te hüküm giymiş personelin görevde tutulması kabul edilemez” Moda devlerinden Z Kuşağı'na çağrı "Atma, tamir et"
Dolar
Euro
Sterlin

Almanya savaş hazırlığında: 'Stok yapın!' çağrısı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Almanya savaş hazırlığında: 'Stok yapın!' çağrısı

Almanya, savaş hazırlığını sürdürüyor. Rusya tehdidine karşı peş peşe hamleler yapan Almanya'da son olarak olası kriz ve çatışma dönemlerinde üretimin korunması ve stok yapılması gerektiğine dair uyarıda bulunuldu.

Almanya Federal Ordusu (Bundeswehr) Operasyon Komutanı Korgeneral Alexander Sollfrank son açıklamalarıyla dikkat çekti. İngiliz haber ajansı Reuters'a açıklamalarda bulunan Sollfrank, savunmanın sadece askeri güçle sınırlı olmadığını ifade etti. "Gerçek caydırıcılığın temeli, zorlukları aşabilecek kadar dayanıklı bir toplumdur" diyen Sollfrank, iş dünyasıyla ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bu iş birliğinin, ülkenin kriz dönemlerinde ayakta kalabilmesi için hayati önem taşıdığını dile getiren Sollfrank, "Caydırıcılığın önemli bir parçası sadece orduda değil, toplumun tüm kesimlerinde dayanıklılığın güçlendirilmesidir" dedi. Korgeneral Sollfrank, firmaların olası bir kriz anında faaliyetlerini ne kadar süre sürdürebileceklerini önceden planlamaları gerektiğini söyledi. "Bir fırın, zor koşullarda bile ekmek üretmeye devam edebilmeli" diyen general, işletmelere tedarik zincirlerindeki olası kesintilere karşı stok yapmaları çağrısında bulundu. Ayrıca şirketlerin siber güvenlik sistemlerini güçlendirmeleri gerektiğini hatırlatarak, ''Her kurum kendi zayıf noktalarını bilmeli ve bunlara karşı önlem almalı'' ifadelerini kullandı. Tek tehdit Rusya değil Sollfrank, Almanya'ya yönelik güvenlik tehditlerinin yalnızca Rusya kaynaklı olmadığını belirtti. Farklı aktörlerin de ülkeye zarar verme potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan general, "Direnç kazanmamız sadece savunma gücümüzü değil, düşünme biçimimizi de değiştirmemizi gerektiriyor" dedi. Sollfrank, Ukrayna'nın savaş sırasında bile okullarını ve mağazalarını açık tutabilmesini örnek göstererek, "Bir ülkenin direnci sadece silah gücüyle değil, toplumun işlevlerini sürdürebilmesiyle ölçülür" ifadelerini kullandı.

Benzer haberler

Dünya
Rekor seviyede sıcaklıkların görüldüğü Fransa'da 1373 dere kurudu 12 Ağu 2026 14:50 İngiltere'de yaban arıları bir ofisi istila etti 12 Ağu 2026 14:23 Moda devlerinden Z Kuşağı'na çağrı "Atma, tamir et" 12 Ağu 2026 13:32 Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi 12 Ağu 2026 12:32 Genç işsizliği son bir yılda arttı, sebebi ise yapay zeka 12 Ağu 2026 11:30 Yılın en görkemli gök taşı yağmuru Perseid zirve noktasına bu gece ulaşıyor 12 Ağu 2026 10:25 Yapay zekaya güvenen çiftçi 25 dönümlük ürününü kaybetti 12 Ağu 2026 08:56 Kolombiya'daki şiddetli depremde can kaybı 200'ü aştı 11 Ağu 2026 22:06 Fransa'da 3 nükleer reaktörün faaliyetleri durduruldu 11 Ağu 2026 21:17