"Almanya Kovid-19'da ikinci dalgayı atlattı"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinin koronavirüsün ikinci dalgasını atlattığını belirterek "Kuaförlerin açılmasını dört gözle bekliyorum" açıklamasında bulundu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüsle ilgili son gelişmeleri Alman RTL televizyonuna değerlendirdi.
Almanya'nın koronavirüsün ikinci dalgasını atlattığını söyleyen Merkel, kısıtlamaların kaldırılması için ise kesin verileri bekleyeceklerini açıkladı.
Merkel, aşıların vaka sayılarını etkilemesi için Almanların 'biraz daha dayanması gerektiğini' söyledi ve halkı 'yanlış umutlara karşı' uyarsa da "Tünelin ucundaki ışığı görebiliyorum" dedi.
Merkel ayrıca, yaklaşık 2.2 milyon vaka ve 60 bine yakın ölümün yaşandığı Almanya'daki 401 bölgenin 70'inin 100 bin kişi başına 50 olan hedef eşiğin altına düştüğünü söyledi ve "Mutasyonun, bu İngiliz virüsünün ne kadar yaygın olduğu hakkında hafta sonunda veya önümüzdeki hafta başında bilgi alacağız" ifadelerini kullandı. Merkel ayrıca, yeni mutasyonların yeni aşılar gerektirebileceğini de vurguladı.
'Milyonlarca insanı etkileyecek kararlar almaya çalışırken huzursuz geceler geçirdiğini' söyleyen Merkel, daha önceki bir toplantıda da karantina baskısı altındaki ailelerle konuştuğunu söyledi.
'Kuaförlerin açılmasını dört gözle bekliyorum'
Merkel, kendisine kuaförler kapalı olduğu halde saçını nasıl yaptığı sorulması üzerine ise, 'bir asistan yardımı aldığını' açıkladı ve şunları söyledi: "Elbette, tüm hijyen kurallarına dikkat ediyoruz, insanlar saçlarının beyazladığı gerçeğiyle yaşamak zorunda. Bu yüzden kuaförlerin tekrar açılmasını dört gözle bekliyorum." SputnikBenzer haberler
Dünya
Trump'tan İran'ın 7 günlük teklifine yanıt "Kabul edilemez"
Breaking Bad'den etkilenip evine laboratuvar kurdu
Kıyılar her sene milim milim batıyor: Deniz yükseliyor, kara çöküyor
33 gezegen sistemi tarandı: Birinden gelen sinyal dikkat çekti
Netanyahu'nun “medya takip sistemi” ifşa oldu
Bill Gates'ten yapay zeka uyarısı "Milyarca kişinin ölümüne yol açabilir"
Atina'da patlama sonucu yıkılan binada ölü sayısı altıya yükseldi
Tayland'ın başkenti Bangkok'taki 50 bölgenin tamamı afet bölgesi ilan edildi
İtalya'da Etna Yanardağı'nın kül püskürtmesi hava ulaşımını olumsuz etkiledi



