Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Uzmanlardan Lipödem’le ilgili bilgilendirme DSÖ “Avrupa'da aşırı sıcaklara bağlı 1300'den fazla ölüm kayıtlara geçti” Venezuela'nın başkenti Caracas'ta dayanışma seferberliği devam ediyor Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi ile Karayolları Dairesi açık artırmayla araç satışı yapacak Petrol fiyatları haftaya 73,45 dolardan başladı Messi'den Dünya Kupası'nda yeni rekor: Üst üste 7 maçta gol atan ilk futbolcu oldu Bangladeş'te kızamık salgını: 712 çocuk hayatını kaybetti Fransa'da bin kişi sıcak hava dalgasında hayatını kaybetti ‘Ada’ adlı tiyatro oyunu, seyircilerden yoğun ilgi gördü Çin'in Sıçuan eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi Altında çatışma düşüşü var İran ve ABD bu hafta teknik görüşmelere başlayacak Döviz kurlarında son durum (29 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (29 Haziran 2026) Yakın Doğu Üniversitesi, 2,613 mezununu dört gün süren şölenle uğurladı Avrupa’da ölümcül sıcak hava dalgası doğuya ilerledi KTGB "Sevgül Uludağ'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz" Ada, Fransa’da piste çıktı Sevgül Uludağ hayatını kaybetti Fransa'nın doğusunda paraşütçüleri taşıyan sivil uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü Uzmanlardan Lipödem’le ilgili bilgilendirme DSÖ “Avrupa'da aşırı sıcaklara bağlı 1300'den fazla ölüm kayıtlara geçti” Venezuela'nın başkenti Caracas'ta dayanışma seferberliği devam ediyor Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi ile Karayolları Dairesi açık artırmayla araç satışı yapacak Petrol fiyatları haftaya 73,45 dolardan başladı Messi'den Dünya Kupası'nda yeni rekor: Üst üste 7 maçta gol atan ilk futbolcu oldu Bangladeş'te kızamık salgını: 712 çocuk hayatını kaybetti Fransa'da bin kişi sıcak hava dalgasında hayatını kaybetti ‘Ada’ adlı tiyatro oyunu, seyircilerden yoğun ilgi gördü Çin'in Sıçuan eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi Altında çatışma düşüşü var İran ve ABD bu hafta teknik görüşmelere başlayacak Döviz kurlarında son durum (29 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (29 Haziran 2026) Yakın Doğu Üniversitesi, 2,613 mezununu dört gün süren şölenle uğurladı Avrupa’da ölümcül sıcak hava dalgası doğuya ilerledi KTGB "Sevgül Uludağ'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz" Ada, Fransa’da piste çıktı Sevgül Uludağ hayatını kaybetti Fransa'nın doğusunda paraşütçüleri taşıyan sivil uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü
Dolar
Euro
Sterlin

Alman siyasetinde ölüm tehdidi şoku

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Alman siyasetinde ölüm tehdidi şoku

Yeşiller Partili Cem Özdemir ve Claudia Roth’a hafta sonunda gönderilen ölüm tehdidi mektupları Alman siyasetinde derin öfke yarattı. Gözler, hükümetin aşırı sağa karşı geçen hafta kararlaştırdığı önlemler paketinde.

Yeşiller Partili Cem Özdemir ve Claudia Roth'a yönelik aşırı sağcı ölüm tehditlerine Alman siyasetinden sert tepki geldi. İçişleri Bakanı Horst Seehofer, tehditlerin toplumdaki vahşileşmeyi yansıttığını belirterek "Genel olarak toplumumuzda son derece sorunlu bir vahşileşmeye tanık oluyoruz" dedi. Yeşiller partisinden Renate Künast ise hükümeti aşırı sağ tehdide daha güçlü bir şekilde odaklanmaya çağırdı. "Aşırı sağcıların ölüm tehditlerini hayata geçirebildiklerini Walter Lübcke cinayetinde ve Halle'de gördük" diyen Künast, bu tür tehditleri gönderenlerin tüm kaynaklar kullanılarak yakalanması ve cezalandırılması gerektiğini kaydetti. "AŞIRI SAĞLA MÜCADELE YILLARDIR İHMAL EDİLDİ" Sol Parti Meclis Grup Başkanı Dietmar Bartsch da bu tehditlerin toplumdaki havanın zehrilenmesinin bir sonucu olduğunu belirtti. Aşırı sağa karşı kararlı ve etkin mücadele çağrısı yapan Bartsch, bu mücadelenin yıllar boyunca ihmal edildiği eleştirisinde bulundu. Hristiyan Birlik partilerinin Meclis Grup Başkanvekili Thorsten Frei da aşırılıkçıların göz korkutma girişimlerine "tüm kararlılık ve sertlikle karşı koyulması gerektiğini" ifade etti. Alman hükümetinin aşırı sağa karşı geçen hafta kararlaştırdığı önlemler paketinin en kısa sürede meclisten geçmesi için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söyleyen Frei, "Devlet yetkililerinin ağır hakaretlerle karşı karşıya kalmadığı ya da ölümle tehdit edilmediği tek bir gün geçmiyor artık" diye konuştu. "ALIŞILMAMALI" Hür Demokrat Parti‘nin (FDP) iç politika sözcüsü Konstantin Kuhle de kamuya mal olmuş kişilere yönelik tehdit ve saldırılardaki artışı "dramatik" diye nitelendirerek toplumun bu tür olaylara alışmaması gerektiği uyarısında bulundu. Cumartesi günü Funke medya grubuna bağlı gazetelerde çıkan haberde, "Almanya Nükleer Silahlar Birliği" (AWD) adlı örgütün Özdemir'e, isminin ölüm listesinin ilk sırasında yer aldığını bildirdiği kaydedilmişti. Roth'a gönderilen mektupta da isminin şu an ölüm listesinin ikinci sırasında olduğu bildirilmişti. ABD'de faaliyet gösteren ve "aşırı şiddet yanlısı" olarak sınıflandırılan AWD'nin son dönemde Almanya ve Avrupa'da da örgütlenmeye çalıştığı biliniyor. Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke Haziran ayında evinin terasında bir aşırı sağcı tarafından kafasına kurşun sıkılarak öldürülmüş, Ekim ayında Halle kentinde aşırı sağcı saldırgan bir sinagoga girmeye çalışmış, bunu başaramayınca sinagog önünde bir kadını ve yakınlarındaki döner büfesinde de bir erkeği vurarak öldürmüştü. (TAK)

Benzer haberler

Dünya
DSÖ “Avrupa'da aşırı sıcaklara bağlı 1300'den fazla ölüm kayıtlara geçti” 2026-06-29 11:03:23 Venezuela'nın başkenti Caracas'ta dayanışma seferberliği devam ediyor 2026-06-29 10:59:17 Fransa'da bin kişi sıcak hava dalgasında hayatını kaybetti 2026-06-29 09:45:03 Çin'in Sıçuan eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi 2026-06-29 08:55:48 İran ve ABD bu hafta teknik görüşmelere başlayacak 2026-06-29 08:41:42 Avrupa’da ölümcül sıcak hava dalgası doğuya ilerledi 2026-06-28 21:24:53 Fransa'nın doğusunda paraşütçüleri taşıyan sivil uçağın düşmesi sonucu 11 kişi öldü 2026-06-28 19:20:28 Zelenskiy, Rusya’daki iki petrol rafinerisine saldırı düzenlediklerini açıkladı 2026-06-28 19:01:20 Almanya’da 29,4 santigrat derece ile en sıcak gece rekoru kırıldı 2026-06-28 18:24:00