Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor" İncirli "Lafla peynir gemisi yürümez" Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 3 yasa tasarısını Genel Kurul’a sevk etti Arıklı "Siz konuşmaya, vatandaş çile çekmeye devam etsin" Sivil Havacılık Değişiklik Yasa Tasarısı onaylanarak Genel Kurula sevk edildi Nöbetçi eczaneler (29 Haziran 2026) GençKültür dijital kültür platformu tanıtıldı Zorlu "KKTC’yi, başta Türk dünyası olmak üzere bütün dünyaya yeniden anlatalım” KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor" İncirli "Lafla peynir gemisi yürümez" Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, 3 yasa tasarısını Genel Kurul’a sevk etti Arıklı "Siz konuşmaya, vatandaş çile çekmeye devam etsin" Sivil Havacılık Değişiklik Yasa Tasarısı onaylanarak Genel Kurula sevk edildi Nöbetçi eczaneler (29 Haziran 2026) GençKültür dijital kültür platformu tanıtıldı Zorlu "KKTC’yi, başta Türk dünyası olmak üzere bütün dünyaya yeniden anlatalım”
Dolar
Euro
Sterlin

Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?”

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Turgut Alas, 2022 yılında yaşanan Mersinlik yangınının ardından kurulan Meclis Araştırma Komitesi’nin raporunun, aradan dört yıl geçmesine rağmen yayımlanmadığını ifade etti.

Alas, yazılı açıklamasında, ülke tarihinin en büyük orman yangınlarından biri olan Mersinlik yangınının ardından yangının çıkış nedeni veya nedenlerinin araştırılması amacıyla Meclis’te Araştırma Komitesi kurulduğunu ve komitenin yangın bölgesinde inceleme yaptığını hatırlattı.

Komite’nin inceleme sırasında “Önceliğimiz çocuklarımıza yeşil bir orman bırakmak.” açıklamasında bulunduğunu kaydeden Alas, şunları ifade etti:

"Peki Komite bu sözünde ne kadar durdu? Bunun için kendine düşen görevi tamamladı mı? Hayır. Meclis İç Tüzüğü’ne göre kurulan araştırma komitelerinin üç ayda çalışmayı tamamlaması gerekir. Bitmediği takdirde üç ay daha uzatılabilir fakat en geç altı ay sonunda raporu Meclis Genel Kurulu’na sunması gerekir.  Ortada rapor yok.”

Alas, Meclis Araştırma Komitesi’nin çalışmasını tamamlamamasının Meclis İç Tüzüğü’ne aykırı olduğunu ileri sürerek, “Çocuklara yeşil orman hedefiyle çıktıkları yolda kupkuru vaatler bıraktılar.” ifadelerini kullandı.

Yaz mevsiminin etkisini artırdığı bu günlerde yangın riskinin yükseldiğine dikkat çeken Alas, geçmişte yaşanan büyük yangınların unutulmaması gerektiğini belirtti.

Benzer haberler

Featured
KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" 2026-06-29 21:55:15 Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi 2026-06-29 21:49:39 Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı 2026-06-29 21:44:48 Atletizmde Eskişehir çıkarması 2026-06-29 21:38:24 Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi 2026-06-29 20:02:51 Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı 2026-06-29 19:32:59 AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor 2026-06-29 19:26:29 Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor 2026-06-29 19:12:00 Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek 2026-06-29 18:49:02