Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Şenkul "Kayıp yakınlarını Turizm Müsteşarımız Serhan beyle birlikte otellere yerleştiriyoruz" Kanatlı "Erhan Arıklı istifa etmeli" Erhürman “Batık gemi olduğu değerlendirilen cisim tespit edildi” Bir haftada meydana gelen kazalarda 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı KTTO “Acımız sonsuz, üzüntümüz büyüktür” Gemi faciasında kaybolanların ailelerinin umutlu bekleyişi sürüyor Gemi faciasında hayatını kaybeden Nihat Balyemez ve Nisa Törer'in cenazeleri memleketlerinde defnedildi Türkiye, Artemis Anlaşmaları'na katıldı Girne’de gemi kazasında yaşamını yitiren Özdemir'in cenazesi Mersin'de defnedildi Nöbetçi eczaneler (1 Eylül 2026) TCG Işın’ın ardından TCG Alemdar da KKTC’ye geliyor Cumhurbaşkanı Erhürman ve Başbakan Üstel arama çalışmalarını TCG IŞIN’dan takip ediyor Limanlar Dairesi "Kaptanın ehliyetine ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor" Gemi faciasının ardından hastanede tedavi altına alınan 19 yaralıdan 13'ü taburcu oldu Erhürman “Şu anda bütün konsantrasyonumuz derindeki batığa ulaşmak” Üredi “Firmaya yönelik şikayetler neden dikkate alınmadı?” MMO "Gemi değil, ülke Alabora oldu" Şehir Plancıları Odası “Yeni plan değişiklikleri gerektiren projelerin oldu-bitti anlayışıyla gündeme getirilmesi ciddi bir yönetim sorunudur" Güneşköy'deki yangına ağaçlar zarar gördü Özersay “Arıklı’nın soruşturmanın selameti için bu sürede o görevde kalması sakıncalıdır” Şenkul "Kayıp yakınlarını Turizm Müsteşarımız Serhan beyle birlikte otellere yerleştiriyoruz" Kanatlı "Erhan Arıklı istifa etmeli" Erhürman “Batık gemi olduğu değerlendirilen cisim tespit edildi” Bir haftada meydana gelen kazalarda 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı KTTO “Acımız sonsuz, üzüntümüz büyüktür” Gemi faciasında kaybolanların ailelerinin umutlu bekleyişi sürüyor Gemi faciasında hayatını kaybeden Nihat Balyemez ve Nisa Törer'in cenazeleri memleketlerinde defnedildi Türkiye, Artemis Anlaşmaları'na katıldı Girne’de gemi kazasında yaşamını yitiren Özdemir'in cenazesi Mersin'de defnedildi Nöbetçi eczaneler (1 Eylül 2026) TCG Işın’ın ardından TCG Alemdar da KKTC’ye geliyor Cumhurbaşkanı Erhürman ve Başbakan Üstel arama çalışmalarını TCG IŞIN’dan takip ediyor Limanlar Dairesi "Kaptanın ehliyetine ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor" Gemi faciasının ardından hastanede tedavi altına alınan 19 yaralıdan 13'ü taburcu oldu Erhürman “Şu anda bütün konsantrasyonumuz derindeki batığa ulaşmak” Üredi “Firmaya yönelik şikayetler neden dikkate alınmadı?” MMO "Gemi değil, ülke Alabora oldu" Şehir Plancıları Odası “Yeni plan değişiklikleri gerektiren projelerin oldu-bitti anlayışıyla gündeme getirilmesi ciddi bir yönetim sorunudur" Güneşköy'deki yangına ağaçlar zarar gördü Özersay “Arıklı’nın soruşturmanın selameti için bu sürede o görevde kalması sakıncalıdır”
Dolar
Euro
Sterlin

"Aksaray'da öğrencilerimize yapılan saldırı kabul edilemez"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Aksaray'da öğrencilerimize yapılan saldırı kabul edilemez"
Reklam

KTOEÖS, Anafartalar Lisesi Spor öğrencilerine yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu ifade ederken olay ile alakalı açıklamada bulunarak konunun takipçisi olacaklarını belirtiler.

  Açıklama şu şekilde: "Anafartalar Lisesi Sporcu Öğrencilerimize Aksaray’da Yapılan Saldırı Kabul Edilemezdir" Anafartalar Lisesinden öğretmenleri ile Aksaray’a spor karşılaşması için giden öğrencilerimize müsabaka sırasında 200 civarında bir grup saldırıda bulunmuş, bu olay ise basınımıza yansımıştır." "Müsabakada salon güvenliğinin olmaması, bu çirkin darp olayının yaşanması, olay karşısında ise yaşanmamış gibi, sus-pus olunmasını şiddetle kınıyoruz. Spor, kardeşlik duygularını güçlendiren, dostluğu, kaynaşmayı, dayanışmayı, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi değerleri besleyip büyüten bir araçtır. Tüm bu değerlerin kazanılması, eğitimin hayatın her alanında olması gerekmektedir. Sporun düşmanlığı, rekabeti, kin ve öfkeyi öne çıkararak şiddeti besleyen bir anlayış haline getirilmesi gelecek nesillere zarar verecek, şiddetin her alana yayılmasına neden olacaktır. Öğrencilerimize yüzlerce kilometre uzaklıkta yapılan bu kötü örneğe sebep olanlar derhal soruşturulmalı, sorumlular affedilmemeli ve kamuoyuna bu olayın sorumluları deşifre edilmelidir." "Bu spor müsabakasındaki olay güney Kıbrıs’ta yaşanmış olsaydı, fırtınalar koparacak olanların şu an susması, çocuklarımıza yapılan en büyük ihanettir. Hem TC Eğitim Bakanlığının, hem de KKTC Eğitim Bakanlığının olayı soruşturmaları, sorgulamaları ve konu üzerinde açıklama yapmaları zorunluluğu vardır. Bu konu üstü örtülemeyecek kadar hassas ve eğitim felsefesi ve de pedagojisi için elzemdir. Takipçisi Olacağımızı Belirtiriz."

Benzer haberler

Kıbrıs
Şenkul "Kayıp yakınlarını Turizm Müsteşarımız Serhan beyle birlikte otellere yerleştiriyoruz" 1 Eyl 2026 17:10 Kanatlı "Erhan Arıklı istifa etmeli" 1 Eyl 2026 17:01 Erhürman “Batık gemi olduğu değerlendirilen cisim tespit edildi” 1 Eyl 2026 16:52 Bir haftada meydana gelen kazalarda 2 kişi öldü, 23 kişi yaralandı 1 Eyl 2026 16:48 KTTO “Acımız sonsuz, üzüntümüz büyüktür” 1 Eyl 2026 16:44 Gemi faciasında kaybolanların ailelerinin umutlu bekleyişi sürüyor 1 Eyl 2026 16:41 TCG Işın’ın ardından TCG Alemdar da KKTC’ye geliyor 1 Eyl 2026 16:02 Cumhurbaşkanı Erhürman ve Başbakan Üstel arama çalışmalarını TCG IŞIN’dan takip ediyor 1 Eyl 2026 15:46 Gemi faciasının ardından hastanede tedavi altına alınan 19 yaralıdan 13'ü taburcu oldu 1 Eyl 2026 15:30