Akpınar "Uluslararası yüzlerce öğrenci geri gönderildi"

Voice Kıbrıs Haber
DP Milletvekili Serhat Akpınar Meclis'te yaptığı konuşmada, “Vizyonsuz bir bütçe, geleceği inşa edemez diyerek.”, yükseköğretimdeki başarının üniversitelerin çabaları sonucu olduğunu, devlete atfedilemeyeceğini belirtti.
Uluslararası öğrenci politikası olmamasına işaret eden ve yükseköğretim yasasının güncel durumu yansıtmadığını savunan Akpınar, yeni fakülte ve bölüm açma süreçlerinin şeffaf hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Akpınar, uluslararası öğrenci acentelerinin de akredite edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Akpınar, yasa ve politika eksikliğinden dolayı, yükseköğretimin günübirlik kararlarla yönetilmeye çalışıldığını savundu.
YÖDAK ve YÖK kapsamında ortak tanıtım faaliyetlerinin başlamasının önemli olduğunu belirten Akpınar, “Yükseköğretim, KKTC’nin geleceğe açılan kapısıdır.” dedi. Akpınar, yaşanan sorunların temelinde devlet politikası eksikliği bulunduğunu kaydetti.
Yükseköğretimle alakalı kamu birimlerinin koordinasyonsuz olduğunu söyleyen Akpınar, bu yüzden üniversitelere gerektiği şekilde yön verilemediğini belirtti. Akpınar, özellikle uluslararası öğrencilerin muhacerette yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, yüzlerce öğrencinin geri gönderildiğini belirtti.
Akpınar, yükseköğretimle ilgili acilen bir çalışma grubu kurulması gerektiğini vurguladı.
KKTC Temsilciliği sayısının artırılması, gerekirse özel şirketler üzerinden temsilcilik hizmeti sağlanması ve vize hizmeti verilmesi gerektiğini söyleyen Akpınar, “insan kaçakçılığı” yapanların akredite edilmeyen acenteler olduğunu kaydetti.
Güney Kıbrıs’ın uluslararası arenada yaptığı itibarsızlaştırma çalışmaları bulunduğunu söyleyen Akpınar, bu durumun dış politikadan ayrı görülmemesi ve Cumhurbaşkanı dahil tüm paydaşların müdahil olması gerektiğini belirtti.
Benzer haberler
Featured
Yılmaz "Yapılan yoğun çalışmaların neticesinde başka naaşlara da ulaşılacak"
Cevdet Yılmaz, KKTC ziyaretinde kayıp yakınlarıyla da görüştü
Üstel “Kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan kim olursa olsun hukuk önünde hesabını verecek”
Marmara'daki gemi kazasında ön bilirkişi raporunda karşılıklı ihmal tespitleri
Döviz piyasalarında günün son rakamları (3Eylül 2026)
KTEZO “Bir Arıklı gider, bin Arıklı gelir…”
Vakıflar İdaresi’nden Deniz Yıldızı (Laguna) Apartmanları konusunda uyarı ve tedbir çağrısı...
Zahire alımları 7 Eylül Pazartesi mesai bitimine kadar uzatıldı
Yılmaz "1 kişinin daha naaşına ulaşıldı"


