Akıncı, ABD'den kongre heyetiyle görüştü
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi üyelerinden oluşan Kongre heyetini kabul ederek görüştü.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Senatosu’nda, Mississippi Senatörü ve ABD Kongresi Helsinki Komitesi Başkanı olarak görev yapan Senatör Roger Wicker’in başkanlığındaki 10 senatör ve temsilciler meclisi üyesinden oluşan ABD Kongresi heyeti ile Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşmede, Kıbrıs sorununda gelinen son aşama ve güven yaratıcı önlemlerle ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.
Roger Wicker başkanlığındaki ABD Kongre heyetine, Türk tarafının görüş ve düşünceleri aktarıldı. Senatör Roger Wicker başkanlığındaki heyette Senatör ve Temsilciler Meclisi Üyeleri Bob Casey, Martin Heinrich, Tom Udall, Mike Lee, Chris Van Hollen, Lloyd Doggett, Robert Aderholt, Gwen Moore ve Lee Zeldin yer aldı.
(TAK) Benzer haberler
Featured
Gemi kazasında yaşamını yitiren Orhan Bekret defnedildi
Mehmet Nuri Ayran ve Saliha Miray Biçer son yolculuklarına uğurlandı
Gemi faciasında hayatını kaybeden Süleyman Erdoğan yarın son yolculuğuna uğurlanacak
Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Ekim 2026)
“Geleceği Yazan Kadınlar Programı” tanıtıldı
Girne Belediyesi yeni dönem kursları düzenliyor
Ercan Havalimanı çevresinde dron uçuşlarına üç aylık yasak
Brüksel'de görüşmeler yapan İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’nden AB’ye "Kıbrıs" çağrısı
Borsa günü yüzde 0,43 değer kazanarak tamamladı



