Akıncı, ABD'den kongre heyetiyle görüştü
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi üyelerinden oluşan Kongre heyetini kabul ederek görüştü.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Senatosu’nda, Mississippi Senatörü ve ABD Kongresi Helsinki Komitesi Başkanı olarak görev yapan Senatör Roger Wicker’in başkanlığındaki 10 senatör ve temsilciler meclisi üyesinden oluşan ABD Kongresi heyeti ile Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşmede, Kıbrıs sorununda gelinen son aşama ve güven yaratıcı önlemlerle ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.
Roger Wicker başkanlığındaki ABD Kongre heyetine, Türk tarafının görüş ve düşünceleri aktarıldı. Senatör Roger Wicker başkanlığındaki heyette Senatör ve Temsilciler Meclisi Üyeleri Bob Casey, Martin Heinrich, Tom Udall, Mike Lee, Chris Van Hollen, Lloyd Doggett, Robert Aderholt, Gwen Moore ve Lee Zeldin yer aldı.
(TAK) Benzer haberler
Featured
Belçika'da kayıtlara geçen en büyük orman yangını bazı bölgelerde kontrol altına alındı
Disney, yeni "X-Men" kadrosunu duyurdu
MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı'nın ani ölüm nedeni belli oldu
Endonezya'da 7,7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı yükseldi
Sadıkoğlu "Altınova köyü, denizden gelen fırtınadan çok zarar gördü"
Güney Kıbrıs ile Suriye arasında yeni deniz altı fiberoptik kablo bağlantısı
7’nci Babutsa Kültür ve Sanat Festivali Mustafa Cecelli konseriyle sona erecek
Güney Kıbrıs’taki bazı bölgelerde şiddetli yağışın etkili oldu
Geçiş kapılarında 2026’nın ilk yarısında Kıbrıslı Rumların geçişleri arttı, Türklerin ise azaldı


