Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Guterres "Bölgedeki gelişmeler Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasını her zamankinden daha önemli hale getirdi" Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi Halk Dansları Ekibi'nden çifte ödül Evin garajında bulunan park halindeki araç tamamen yandı! Japonya'da şiddetli deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı Boğulma tehlikesi geçiren genç yoğun bakımda! Ölümlü kazada isimler açıklandı, kaçan sürücü aranıyor! Guterres, Hristodulidis ile görüştü, sıradaki durağı Erhürman  Petrol fiyatları güne 84,11 dolardan başladı Boğazköy-Gönyeli ana yolunda feci kaza: 1 yaya hayatını kaybetti, 1 yaya ise ağır yaralı! Güney Kıbrıs’taki yangın kontrol altına alındı Guterres “BM barışı dayatamaz, onu yalnızca Kıbrıslılar inşa edebilir” Johnson & Johnson'dan bebek pudrası davalarını çözmek için tarihi teklif Japonya'yı daha da zengin edecek keşif Guterres akşam saatlerinde adaya geldi Altın fiyatlarında kritik eşik iPhone devinden rakipleri çıldırtacak hamle: Apple'ın yeni hedefi belli oldu Döviz kurlarında son durum (28 Temmuz 2026) En son hava durumu tahminleri (28 Temmuz 2026) BM Kıbrıs Ofisi, Guterres’in ziyaretine hazır Trump'tan Netanyahu'ya "Kimse bana neyi satıp satmayacağımı söyleyemez" Guterres "Bölgedeki gelişmeler Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasını her zamankinden daha önemli hale getirdi" Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi Halk Dansları Ekibi'nden çifte ödül Evin garajında bulunan park halindeki araç tamamen yandı! Japonya'da şiddetli deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı Boğulma tehlikesi geçiren genç yoğun bakımda! Ölümlü kazada isimler açıklandı, kaçan sürücü aranıyor! Guterres, Hristodulidis ile görüştü, sıradaki durağı Erhürman  Petrol fiyatları güne 84,11 dolardan başladı Boğazköy-Gönyeli ana yolunda feci kaza: 1 yaya hayatını kaybetti, 1 yaya ise ağır yaralı! Güney Kıbrıs’taki yangın kontrol altına alındı Guterres “BM barışı dayatamaz, onu yalnızca Kıbrıslılar inşa edebilir” Johnson & Johnson'dan bebek pudrası davalarını çözmek için tarihi teklif Japonya'yı daha da zengin edecek keşif Guterres akşam saatlerinde adaya geldi Altın fiyatlarında kritik eşik iPhone devinden rakipleri çıldırtacak hamle: Apple'ın yeni hedefi belli oldu Döviz kurlarında son durum (28 Temmuz 2026) En son hava durumu tahminleri (28 Temmuz 2026) BM Kıbrıs Ofisi, Guterres’in ziyaretine hazır Trump'tan Netanyahu'ya "Kimse bana neyi satıp satmayacağımı söyleyemez"
Dolar
Euro
Sterlin

Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi Taraflar Konferansı düzenlendi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi Taraflar Konferansı düzenlendi

Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi Taraflar Konferansı Antalya'da düzenlendi. Taraflar, Akdeniz'de kükürt emisyonu için belirlenen üst sınırın düşürülmesinde anlaştı.

Antalya Belek'te 7 Aralık'ta başlayan Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22. Taraflar Konferansı dün sona erdi. Sözleşmeye taraf olan 21 ülke ve Avrupa Birliği, deniz yolculuğunda kükürt emisyonu için belirlenen üst sınırın düşürülmesinde mutabık kaldı. Daha önce yüzde 0,5 olarak belirlenen emisyon değeri, Ocak 2025'ten itibaren yüzde 0,1 olacak. Kükürt emisyon değerinin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından da onaylanması gerekiyor. Kükürt artıklarının denizdeki canlılar açısından son derece zararlı olduğu biliniyor.

Antalya'daki konferansta Akdeniz'de soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan deniz canlıları, kıyıların çevresel etki değerlendirmesi, gemi kirliliği, döngüsel ekonomi, Akdeniz'de kükürt emisyonunun önlenmesi, atık yönetimi ve deniz çöpü gibi bir çok konu ele alındı.

Konferansta Türkiye'nin güney kıyılarında yaşayan Caretta caretta kaplumbağalarının durumu da gündeme geldi. Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yakup Kaska etobur olan bu kaplumbağaların denizdeki plastik ve denizanalarını besin olarak görüp yediğini söyledi. Kaska, dişi bireylerin sayısının küresel ısınma sebebiyle erkek bireylere görebir hayli arttığını ifade etti. Şu anda Caretta caretta kaplumbağaların yüzde 90'ının dişi olduğunu belirten Kaska türün varlığını sürdürmesi açısından erkek kaplumbağalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sivil toplum kuruluşu Oceancare'den Carlos Bravo da Akdeniz'in "son derece kırılgan" olduğunu belirtti. Dünyanın en yoğun deniz trafiğinin Akdeniz'de olduğunu söyleyen Bravo gemi kazalarınınyaşandığını ifade etti. Yunan Oşinografi Enstitüsü'nün ekim ayında sonuçlarını açıkladığı bir araştırmaya göre Akdeniz'de şu an bulunan plastik atığın kütlesi 3 bin 760 ton civarında.

Barselona Sözleşmesi olarak da bilinen Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin tarafları, Arnavutluk, Cezayir, Bosna Hersek, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Mısır, Fransa, Yunanistan, İsrail, İtalya, Lübnan, Libya, Malta, Monaco, Karadağ, Fas, Slovenya, İspanya, Suriye, Tunus, Türkiye ve Avrupa Birliği.

Benzer haberler

Türkiye
Ahbap Derneği'ne kayyum atandı 2026-07-27 20:38:20 Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres'le telefonda görüştü 2026-07-27 18:00:39 CHP'nin Yargıtay'daki mutlak butlan dosyasıyla ilgili yeni gelişme 2026-07-26 20:21:02 Yeni Partide Merkez Yönetim Kurulu belirlendi 2026-07-25 21:03:19 Yeni Parti'de Yüksek Disiplin Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri belirlendi 2026-07-24 20:38:36 Özgür Özel Yeni Parti Genel Başkanlığına seçildi 2026-07-24 18:34:44 CHP'deki istifalar sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk paylaşım 2026-07-24 18:05:57 Özel ve beraberindeki milletvekillerin kuracağı yeni Parti'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi 2026-07-24 18:01:12 Yeni partinin kuruluş evrakını imzalayarak istifa eden Özdel’le birlikte 91 milletvekili de istifasını verdi 2026-07-24 17:54:26