Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek" Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026) Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı" “Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor" Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?" Kadir İnanır hayatını kaybetti Kıbrıslı Yazar Fulya Adalıer Canbolat'tan iki kitap… İncirli “Naci Talat’ın mirası akılla, örgütle ve kesintisiz mücadeleyle ilerleyecek” Meteoroloji Dairesi en son hava durumu tahminlerini açıkladı! Ataoğlu ve Arıklı Ankara'da Uraloğlu'yla bir araya geldi Kamacıoğlu "Sanayi, hükümet programlarında somut hedeflerle yer almalı" Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek" Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026) Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı" “Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor" Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?" Kadir İnanır hayatını kaybetti Kıbrıslı Yazar Fulya Adalıer Canbolat'tan iki kitap… İncirli “Naci Talat’ın mirası akılla, örgütle ve kesintisiz mücadeleyle ilerleyecek” Meteoroloji Dairesi en son hava durumu tahminlerini açıkladı! Ataoğlu ve Arıklı Ankara'da Uraloğlu'yla bir araya geldi Kamacıoğlu "Sanayi, hükümet programlarında somut hedeflerle yer almalı"
Dolar
Euro
Sterlin

Akansoy "Bu yalana asla izin vermeyeceğiz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Akansoy "Bu yalana asla izin vermeyeceğiz"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, pazartesi günü saat 10.00’da Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (EL-SEN) Teknecik Elektrik Santrali’nde yapacağı eyleme destek vereceğini açıkladı. CTP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Genel Sekreter Akansoy’un elektrik kesintileri ve dün Teknecik’te yaşananlara ilişkin değerlendirmeleri yansıtıldı. CTP’nin EL-SEN tarafından yapılan çağrıyı kararlılıkla desteklediğini kaydeden Akansoy, “Elektrik kesintilerinden bıkan ve her geçen gün daha da zorlaşan hayat şartlarına maruz kalan Kıbrıs Türk halkının çektiği sıkıntılar karşısında duyarsız kalmak mümkün değildir. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun (Kıb-Tek) içinde bulunduğu durum ve sözde hükümetin bu durumu yönetmedeki yetersizliği, yaşamı olumsuz etkilemektedir. Dün akşam Teknecik Santrali'nde yaşanan olaylar bizlere bir kez daha ‘Ben yaptım olur’ anlayışının despotik yüzünü göstermiştir.” ifadelerini kullandı. Akansoy, elektrik kesintilerinin, ihalesiz ve şaibeli kirli yakıt alımı nedeniyle başladığının, kirli yakıtın santrallerde büyük zarara yol açtığının, kirli siyah dumanın nedeninin de kurumda kullanabilir yakıt kalmamasından ve makinelerin dip yakıt denilen kirli yakıt kullanmasından olduğunun ortaya çıktığını da belirtti. “İki gün önce halktan özür dileyen kurum yönetiminin ardından alelacele ihaleye çıkıp acil parça tedarik etmeye çalışan hükümet, bugün çalışanları suçlamaktadır. Bu yalana asla izin vermeyeceğiz.” diyen Akansoy, Kıb-Tek’in sürdürülebilir ve etkin bir yapıya kavuşmasının elzem olduğunu vurguladı. Mevcut yönetimi “günü kurtarmaya yönelik popülist yaklaşımlar sergilemekle” itham eden Akansoy, bunun sonucu olarak Kurum’un ekonomik olarak istikrarsız bir duruma sürüklendiğini ifade etti ve CTP’nin Kıb-Tek’in özerk, şeffaf ve hesap verebilir bir yapıya dönüşmesi gerektiğine inandığının altını çizdi. Akansoy, Kurum’un halkın ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verebilecek kapasitede olmasının önemine işaret ederek, elektrik hizmetinin aksamadan, uygun maliyetle ve kaliteli bir şekilde sağlanmasının temel hedef olması gerektiğini vurguladı. Akansoy şöyle devam etti: “CTP olarak, bu konudaki hassasiyetimizi vurgulamak adına EL-SEN’in düzenleyeceği 19 Ağustos Pazartesi günü saat 10.00'da Teknecik Elektrik Santrali'nde yapılacak yürüyüşe katılacağımızı bildiririz. Amacımız, gerçeklere şahitlik ederek, tüm kesimlerle birlikte hareket etmektir. Birlikte yürüyeceğiz, birlikte yöneteceğiz. Yürüyüşte yer alarak, Kıb-Tek’in sorunlarının çözümü için tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışacağımızı ve gerekli adımların atılması için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Bizim için esas olan, çıkar çevreleri değil, halkın çıkarları ve öz varlıklarıdır. Kıb-Tek’in sürdürülebilir bir yapıya kavuşması, halkımızın geleceği için büyük önem taşımaktadır. Gelin, birlikte hareket edelim ve Kıb-Tek'in yeniden halkın kurumu olmasını sağlayalım.”

Benzer haberler

Featured
Savaşan "Güçlü ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi için çalışmalar kararlılıkla sürdürülecek" 2026-06-26 21:21:45 Döviz piyasalarında günün son rakamları (26 Haziran 2026) 2026-06-26 21:18:56 Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı 2026-06-26 20:50:30 TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı" 2026-06-26 20:46:10 “Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı 2026-06-26 20:38:32 Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor" 2026-06-26 20:25:26 Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… 2026-06-26 19:56:38 Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi 2026-06-26 19:42:11 Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı 2026-06-26 19:38:20