Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Borsa günü yüzde 5,54 değer kaybederek tamamladı Cuma günü farklı bölgelerde 3 ve 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı girişimcilik hibe programı sonuçları açıklandı Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor AJet'ten 9 Euro'ya yurt dışına seyahat fırsatı Bazı bölgelerde 4 günlük su kesintisi yapılacak Çeler “Öğrenci taşımacılığında kalıcı sistem kurulmalı" Yağmurlu hava geliyor, sıcaklık 30 dereceye kadar düşecek Güney Kıbrıs çocukların sosyal medya platformlarına erişim yaşını 15’e çıkarıyor Baf morgunda bir ceset üç yıla yakın süre bekletildi Tornaridis Asya ve Afrika ülkelerine Hristodulidis’in Kıbrıs sorunu "Özel Siyasi Temsilcisi” atandı Letimbiotis “Genel Sekreter’in 7 maddelik önerisini kabul ediyoruz” Üstel, Sigorta Prim Affı’nda başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı Nöbetçi eczaneler (16 Eylül 2026) Mimarlar Odası "Okulların yangın güvenlik koşulları yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmeli" Güney'de maaşlarda artış Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi’nden kasaplık hayvan satışı duyurusu Bakırcı “Verdiğimiz sözlerin arkasındayız” Güney Kıbrıs’ta ele geçirilen 390 kilo uyuşturucu en az 790 bin doza karşılık geliyor Maviş “Ders yılının ilk günü öğrenciler taşınamadı. Sözleşmeleri zamanında yapmak sizin göreviniz değil miydi?” Borsa günü yüzde 5,54 değer kaybederek tamamladı Cuma günü farklı bölgelerde 3 ve 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Türkiye Cumhuriyeti kaynaklı girişimcilik hibe programı sonuçları açıklandı Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor AJet'ten 9 Euro'ya yurt dışına seyahat fırsatı Bazı bölgelerde 4 günlük su kesintisi yapılacak Çeler “Öğrenci taşımacılığında kalıcı sistem kurulmalı" Yağmurlu hava geliyor, sıcaklık 30 dereceye kadar düşecek Güney Kıbrıs çocukların sosyal medya platformlarına erişim yaşını 15’e çıkarıyor Baf morgunda bir ceset üç yıla yakın süre bekletildi Tornaridis Asya ve Afrika ülkelerine Hristodulidis’in Kıbrıs sorunu "Özel Siyasi Temsilcisi” atandı Letimbiotis “Genel Sekreter’in 7 maddelik önerisini kabul ediyoruz” Üstel, Sigorta Prim Affı’nda başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı Nöbetçi eczaneler (16 Eylül 2026) Mimarlar Odası "Okulların yangın güvenlik koşulları yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmeli" Güney'de maaşlarda artış Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi’nden kasaplık hayvan satışı duyurusu Bakırcı “Verdiğimiz sözlerin arkasındayız” Güney Kıbrıs’ta ele geçirilen 390 kilo uyuşturucu en az 790 bin doza karşılık geliyor Maviş “Ders yılının ilk günü öğrenciler taşınamadı. Sözleşmeleri zamanında yapmak sizin göreviniz değil miydi?”
Dolar
Euro
Sterlin

AGİT’ten Azerbaycan ve Ermenistan’a ateşkes çağrısı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
AGİT’ten Azerbaycan ve Ermenistan’a ateşkes çağrısı
Reklam

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle çok sayıda can kaybının yaşandığına dikkati çekerek, daha fazla insan kaybı yaşanmadan tarafların bir an önce ateşkese dönmeleri çağrısında bulundu.

AGİT’ten yapılan yazılı açıklamada, AGİT Dönem Başkanı Rama’nın Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

Rama, Dağlık Karabağ bölgesinde iki ülke arasında tırmanan gerilim ve çatışmalar nedeniyle yaşanan sivil kayıplarındaki artışa dikkati çekerek, “Bu çatışma nedeniyle daha fazla insan kaybı yaşanmadan ilgili tarafları bir an önce ateşkese dönmeye çağırıyorum.” ifadesini kullandı. Bölgedeki durumun istikrara kavuşturulması için sarf edilecek her türlü çabayı sonuna kadar desteklediğini vurgulayan Rama, iki ülke arasındaki çatışmanın yegane çözümünün barışçıl müzakereler olduğunu vurguladı.

Rama ayrıca, çatışmalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini sundu. Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, dün sabah Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

(BRT/AA)

Benzer haberler

Dünya
Los Angeles'te habercilere ait helikopter düştü 16 Eyl 2026 09:43 Satürn'ün güney kutbunda 10 kenarlı dev bir atmosfer dalgası keşfedildi 16 Eyl 2026 09:35 Trump "Yapay zeka alarmları sahtekarlık" 15 Eyl 2026 21:38 BM "KDC'deki Ebola salgını ölümcül ve devasa olmaya devam ediyor" 15 Eyl 2026 21:04 El Nino kuraklığı Panama Kanalı'ndaki gemi geçişlerini yeniden kısıtlıyor 15 Eyl 2026 19:47 Musk, "yapay zekânın insanlığı yok edebileceği" iddialarını yanıtladı "Günün birinde zaten hepimiz öleceğiz" 15 Eyl 2026 19:43 Japonya'da 100 yaş üstü nüfus, ilk kez 100 binin üzerine çıktı 15 Eyl 2026 09:56 Beyrut'ta bir yolcunun şakası nedeniyle uçak tahliye edildi 14 Eyl 2026 21:55 Etna Yanardağı'nın kül püskürtmesi hava ulaşımında aksaklıklara yol açtı 14 Eyl 2026 21:45