Afganistan'da seller nedeniyle 4 kişi öldü, yüzlerce kişi yerinden edildi

Voice Kıbrıs Haber
Afganistan'ın Meydan Vardak ve Logar vilayetlerini etkisi altına alan aşırı yağış ve seller nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı ve yüzlerce kişinin ise yerinden edildiği bildirildi.
Tolo News'un haberine göre, aşırı yağış ve seller, başkent Kabil yakınlarındaki Meydan Vardak ve Logar vilayetlerinde etkili oluyor.
Aşırı yağış ve sellerin bu vilayetlerde 3'ü çocuk 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu bildiren yetkililer, 4 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Yetkililer, yaklaşık 270 evin yıkıldığı seller sonucu yüzlerce kişinin de yerinden edildiğini belirtti.
Sellerde kapanan yolların açıldığını kaydeden yetkililer, afetzedelere gıda ve çadır yardımlarının dağıtılmaya başlandığını ifade etti.
Benzer haberler
Dünya
İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi
Kalbi atmasına rağmen morgda bırakılan bebek engelli kaldı
İspanya'daki hızlı tren kazasında en az 10 kişi hayatını kaybetti
İklim değişikliği küresel sağlık acil durumu: Lancet raporu tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi
Artan yakıt maliyetleri lüks yolcu gemisini vurdu: Kamboçya'da mahsur kaldılar
New York'taki müzayedede Nanotyrannus iskeleti 47,3 milyon dolara satıldı
İsrail seçimlerinde neler oluyor? İşte 3 senaryo
İran'a yeni saldırı olacak mı? Trump seçimlerden sonrasını işaret etti
Neil Young Trump'a dava açtı




