Af resmen yürürlükte
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kayıt dışı işgücü nedeniyle ülke ekonomisinde, sosyal güvenlik sisteminde ve çalışma yaşamında oluşan sorunların giderilmesi hedefiyle hazırlanan Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
ÇALIŞMA AFFI, 90 GÜN GEÇERLİ OLACAK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Fasıl 105 Yabancılar ve Muhaceret Yasa Değişikliği, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiği 19 Kasım 2019 tarihinden itibaren 90 gün süreyle geçerli olacak.
KKTC sınırları içerisinde bulunup, ülkeye ön izinle gelip çalışma izni çıkarmamış, çalışma izni veya iş kurma izninden dolayı kayıt dışı duruma düşüp vize cezası oluşan kişiler aftan faydalanmak için, bir asgari ücret tutarında ( 3 bin 400 TL) para cezası ödeyerek aftan yararlanabilecek.
Yasa hakkında bilgi edinmek isteyenler, csgb.gov.ct.tr adresinden, Facebook, Instagram, Twitter üzerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ulaşarak, Çalışma Dairesi Bölge Amirliklerine başvurarak ya da ALO 102 İhbar Hattı’nı ücretsiz arayarak detaylı bilgi alabilecek.
(TAK) Benzer haberler
Featured
İncirli “Hiç kimseyi birbirinden ayırmadan, herkese hizmet edeceğiz”
Batı Avrupa, kayıtlardaki en sıcak haziran ayını yaşadı
Şarkıcı Bonnie Tyler 75 yaşında hayatını kaybetti
Öztürkler “Türkiye’nin yükselişi bizim de yükselişimizdir”
Balıkçılık av malzemesi destek programına başvuru süresi uzatıldı
Türkiye nüfus sıralamasında 194 ülke arasında 18. sırada
Nöbetçi eczaneler (9 Temmuz 2026)
AB Komisyonu Güney Kıbrıs aleyhine üç konuda süreç başlattı
“Mağusa Devlet Hastanesi'nde ilk kalp damar cerrahisi ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi”



