"Adil ve kalıcı bir çözüm bulunmalı"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs’taki Avustralya Yüksek Komiseri Samuel Beever, Kıbrıs sorununa ilişkin görüşlerini dile getirdi.
Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs’taki Avustralya Yüksek Komiseri Samuel Beever’in, ülkesinin; Kıbrıs sorununa BM kararları temelinde adil ve kalıcı bir çözüm bulunması için ilkelere dayanan tezleri, yeniden teyit ettiğini belirtti.
Habere göre, Rum Meclis Başkanı Adamos Adamu ile dün bir araya gelen Beever, görüşme sırasında yaptığı açıklamada, Avustralya’nın sesini, bu çabanın desteklenmesi için geriye kalan uluslararası toplum ile birleştirdiğini ifade etti.
Rum Meclis Başkanı Adamos Adamu, görüşme sırasında Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ele alırken BM Genel Sekreterin müzakerelerin yeniden başlaması çabaları ışığında Türk tarafının ortaya koyduğu “kabul edilemez bölücü görüşlerine” ilişkin hayal kırıklığını da dile getirdi.
Adamu, bu tür görüşlerin BM kararlarına ters olduğunu da savundu.
Görüşmede, iki ülke arasındaki bağlardan da söz edilirken Avustralya’da yaşayan Kıbrıslıların katkısı da vurgulandı.
TAK
Benzer haberler
Featured
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak önemli verilere çevrildi
İran Hürmüz için sunduğu şartlara yanıt bekliyor
Stefanu “Müzakere zemini değişemez”
Trafikte bin 362 sürücüye yasal işlem...
Karlıtaş "Kırsal turizm desteklenmeli... Başka Kıbrıs yok"
Reynar “Suç iddiasını Bakanlar Kurulu değil, mahkeme karara bağlamalı”
Ertuğruloğlu “İzolasyonların sonlandırılması için cesur adımlar bekliyoruz”
Hristodulidis “New York'a götürdüğü fikirleriyle geri döndü"
Kaçak yaşamla mücadele çerçevesinde 14 kişi tutuklandı!



