Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
AB “Kıbrıs Özel Temsilcisi iki toplum dahil tüm paydaşlarla temas kuracak” ABD'de yıllık enflasyon haziranda beklentilerin altında kaldı Hristodulidis Von der Leyen’le biraraya geldi Üstel’in avukatı Ürcan "İlgili kişi veya kişiler hakkında hukuki süreç başlatıldı" Fidan, Guterres ile telefonda görüştü Sağlık Bakanlığı'ndan Ahmet Tan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama! Nöbetçi eczaneler (14 Temmuz 2026) Kongo'da ebola salgınında vaka sayısı 1926’ya yükseldi Rahvancıoğlu "İşverenler sendikası yasa ile tutarsız tanımda ısrar ediyor" Hasipoğlu, Somali Aile ve İnsan Hakları Bakanı Makhzoumi ile görüştü Nijerya'da toprak kayması: 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayıp YKP “Uzlaşılan konularda çerçeve antlaşmasıyla adım adım ilerlenmeli” İtalya, aşırı sıcaklar ve orman yangınlarıyla mücadele ediyor İşverenler Sendikası “Yasada asgari ücretin dört kişilik bir ailenin geçim ücreti olduğuna ilişkin hüküm yok" Üstel "Girne-Çatalköy yolunda birinci etap, gelecek ayın sonuna kadar tamamlanmış olacak" Türkiye'de 15-18 yaş arasındaki suça sürüklenen çocuklara müebbet hapis verilebilecek SOS Çocukköyü Derneği'nden "Her Çocuk Doğduğu Günü Neşeyle Hatırlamayı Hak Eder" kampanyası Yılmaz “Avrupa Parlamentosu kararının hiçbir hukuki ve vicdani temeli yok” Güney Kıbrıs'taki memur sayısında artış Haftalık kaza bilançosu ağır: 64 kaza, 21 yaralı! AB “Kıbrıs Özel Temsilcisi iki toplum dahil tüm paydaşlarla temas kuracak” ABD'de yıllık enflasyon haziranda beklentilerin altında kaldı Hristodulidis Von der Leyen’le biraraya geldi Üstel’in avukatı Ürcan "İlgili kişi veya kişiler hakkında hukuki süreç başlatıldı" Fidan, Guterres ile telefonda görüştü Sağlık Bakanlığı'ndan Ahmet Tan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama! Nöbetçi eczaneler (14 Temmuz 2026) Kongo'da ebola salgınında vaka sayısı 1926’ya yükseldi Rahvancıoğlu "İşverenler sendikası yasa ile tutarsız tanımda ısrar ediyor" Hasipoğlu, Somali Aile ve İnsan Hakları Bakanı Makhzoumi ile görüştü Nijerya'da toprak kayması: 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayıp YKP “Uzlaşılan konularda çerçeve antlaşmasıyla adım adım ilerlenmeli” İtalya, aşırı sıcaklar ve orman yangınlarıyla mücadele ediyor İşverenler Sendikası “Yasada asgari ücretin dört kişilik bir ailenin geçim ücreti olduğuna ilişkin hüküm yok" Üstel "Girne-Çatalköy yolunda birinci etap, gelecek ayın sonuna kadar tamamlanmış olacak" Türkiye'de 15-18 yaş arasındaki suça sürüklenen çocuklara müebbet hapis verilebilecek SOS Çocukköyü Derneği'nden "Her Çocuk Doğduğu Günü Neşeyle Hatırlamayı Hak Eder" kampanyası Yılmaz “Avrupa Parlamentosu kararının hiçbir hukuki ve vicdani temeli yok” Güney Kıbrıs'taki memur sayısında artış Haftalık kaza bilançosu ağır: 64 kaza, 21 yaralı!
Dolar
Euro
Sterlin

Adana'da belediyenin anonsu viral oldu... "Güneşe ateş etmeyiniz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Adana'da belediyenin anonsu viral oldu... "Güneşe ateş etmeyiniz"

Türkiye’de sıcaklığın en fazla hissedildiği illerden olan Adana’da Seyhan Belediyesi, vatandaşlara sıcak havalar karşısında anonsta bulundu. Belediye vatandaşlardan güneşe ateş etmemelerini istedi.

Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre gölgede sıcaklık 39,2 derece ölçüldü.

Park ve bahçelerdeki termometreler ise 44 dereceyi gösterdi

Hal böyle olunca kentteki park ve bahçeler adeta boş kalırken bazı çocuklar ise süs havuzlarında serinledi.

NTV'de yer alan habere göre, ‘Adana’da güneşe ateş edildi’ söylentileri nedeniyle Seyhan Belediyesi de, ilçe içinde gezdirdiği belediye aracı ile vatandaşlara sıcak havalar karşısında anonsta bulundu.

Hissedilen sıcakların 50 dereceye ulaştığı Adana’da yapılan anonsta, “Yurt genelinde etkili olan yüksek hava sıcaklarından dolayı, zorunlu olmadıkça lütfen dışarı çıkmayınız, güneşe ateş etmeyiniz, kanallarda çimmeyiniz” denildi.

Bu anons sosyal medyanın da gündemine oturdu ve binlerce kez izlenilip beğenildi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Ciddi bir iklim krizi yaşandığını belirten Akay, “Bu sene ciddi anlamda farklı bir dönem yaşıyoruz. Uzunca zamandır iklim krizinden söz ediyorduk. Maalesef insan eliyle doğanın tahribatı bizlere çok ciddi sıkıntılar yaşatıyor. Yakın zamanda ciddi iklim değişikliklerini gözler olduk. Bunlardan bir tanesini maalesef yaşıyoruz. Çok ciddi bir sıcaklık var. Bu sıcaklık ilimizde fazlasıyla hissediliyor. Sıcağın en fazla hissedildiği kentinde yaşıyoruz. Nem nedeniyle hissedilen sıcaklık Diyarbakır’dan çok daha fazla hissediliyor. Bu rahatsızlık neticesinde bir takım tepkiler oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Yapılan anonstan vatandaşların çok memnun kaldığını anlatan Başkan Akay, “Güneşe ateş etmek, gerçekten hani bir mizansen miydi yoksa insan oğlunun çaresizliği nedeniyle yaptığı bir şey miydi bilmek mümkün değil ancak dilimizde esprisi dolaşıyordu. Bizde anonsta buna değindik. Tahminimizin ötesinde beğeni kazandı. Bu kadar olumlu tepki olacağını düşünmemiştik. Hatta bazen yaptığımız doğru mu diye düşünmüştük. Ancak vatandaşlar çok memnun kaldı” dedi.

Benzer haberler

Featured
AB “Kıbrıs Özel Temsilcisi iki toplum dahil tüm paydaşlarla temas kuracak” 2026-07-14 18:10:40 ABD'de yıllık enflasyon haziranda beklentilerin altında kaldı 2026-07-14 17:57:45 Hristodulidis Von der Leyen’le biraraya geldi 2026-07-14 17:30:42 Üstel’in avukatı Ürcan "İlgili kişi veya kişiler hakkında hukuki süreç başlatıldı" 2026-07-14 17:25:34 Fidan, Guterres ile telefonda görüştü 2026-07-14 17:18:32 Sağlık Bakanlığı'ndan Ahmet Tan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama! 2026-07-14 17:11:00 Nöbetçi eczaneler (14 Temmuz 2026) 2026-07-14 17:05:41 Kongo'da ebola salgınında vaka sayısı 1926’ya yükseldi 2026-07-14 15:53:48 Rahvancıoğlu "İşverenler sendikası yasa ile tutarsız tanımda ısrar ediyor" 2026-07-14 15:19:49