Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" Cuma günü bazı bölgeler 3 saat elektriksiz kalacak Cuma ve Cumartesi sağanak yağmur bekleniyor CTP Gençlik Örgütü Başkanılığına yeniden İsmail Barbaros seçildi Önündeki araca çarpıp 1 kişinin yaralanmasına neden olan alkollü sürücü, kaçmaya çalışırken yakalandı PGM "Suçta Kontrolsüz artış iddiaları gerçeği yansıtmıyor, güvenlik tablosu verilerle değerlendirilmeli" Çeler "Halkın güveni ortaya konulan politikalarla kazanılmalı" Turizme 36 Milyon TL hibe desteği veriliyor Kaza yapan 17 yaşındaki alkollü sürücü tutuklandı! Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın dokunulmazlık dosyaları TBMM'de Güzelyurt-Lefkoşa ana yolunda kaza: 1'i ağır 3 kişi yaralandı! Nöbetçi eczaneler (12 Ağustos 2026) CTP ile KTÖS bir araya geldi “Çocuklarımız bizim en kıymetlilerimizdir” İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" Cuma günü bazı bölgeler 3 saat elektriksiz kalacak Cuma ve Cumartesi sağanak yağmur bekleniyor CTP Gençlik Örgütü Başkanılığına yeniden İsmail Barbaros seçildi Önündeki araca çarpıp 1 kişinin yaralanmasına neden olan alkollü sürücü, kaçmaya çalışırken yakalandı PGM "Suçta Kontrolsüz artış iddiaları gerçeği yansıtmıyor, güvenlik tablosu verilerle değerlendirilmeli" Çeler "Halkın güveni ortaya konulan politikalarla kazanılmalı" Turizme 36 Milyon TL hibe desteği veriliyor Kaza yapan 17 yaşındaki alkollü sürücü tutuklandı! Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın dokunulmazlık dosyaları TBMM'de Güzelyurt-Lefkoşa ana yolunda kaza: 1'i ağır 3 kişi yaralandı! Nöbetçi eczaneler (12 Ağustos 2026) CTP ile KTÖS bir araya geldi “Çocuklarımız bizim en kıymetlilerimizdir”
Dolar
Euro
Sterlin

Acil Kriz Masası'ndan iki karar!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Acil Kriz Masası'ndan iki karar!

İş kazalarına bütünlüklü çözüm bulunması amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda oluşturulan ve bugün ilk toplantısını yapan “Acil Kriz Masası” kısa ve uzun vadede hayata geçirilecek iki karar aldı.

Buna göre, kısa vadede tehlike tespit edilen inşaatların faaliyetleri durdurulacak, uzun vadedeyse iş sağlığı ve güvenliği sorunlarının çözümü için komite oluşturulacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada kararlar şöyle duyuruldu: “1. Kısa vadede, Çalışma Dairesi tarafından yapılacak denetimlerde; iş sağlığı ve güvenliği açısından  insan hayatı için acil ve tehlikeli bir durumun tespiti halinde  inşaat faaliyetinin durdurulması. Bu amaçla yarından itibaren Çalışma Dairesi Müfettişleri tarafından yapılacak denetimlerde  iş sağlığı ve güvenliği açısından ‘hayati tehlike’ tespit edildiği takdirde;   acil önlemleri almayan inşaatlar  Daire tarafından durdurulacak. 2. Uzun vadede, iş sağlığı ve güvenliği  sorunlarının çözümü için  komite oluşturulması.  Toplantıda bulunan her paydaş örgütün genel başkanı ve Çalışma Dairesi Müdürü’nün katılımıyla iş sağlığı ve güvenliği alanında bütünlüklü çözüme ulaşılması amacıyla kurumlararası işbirliği, etkin denetim ve haksızlıkların ortadan kaldırılması için  ilgili alt komitelerin oluşturulması kararlaştırılmıştır.”  

Benzer haberler

Featured
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" 12 Ağu 2026 22:29 Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" 12 Ağu 2026 22:08 İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor 12 Ağu 2026 21:53 Sterlin 67 TL'ye yaklaştı 12 Ağu 2026 21:42 Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı 12 Ağu 2026 21:30 Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti 12 Ağu 2026 21:18 Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” 12 Ağu 2026 21:07 Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" 12 Ağu 2026 20:25 Cuma günü bazı bölgeler 3 saat elektriksiz kalacak 12 Ağu 2026 19:56