"AB’ye olan güvensizlik derinleşti"

Voice Kıbrıs Haber
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanlarının katılımıyla Lüksemburg’da dün yapılan Dışişleri Konseyi toplantısında, acil gündem maddeleri varken kapalı Maraş ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin ele alınmasını eleştirdi.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, AB’nin Maraş’ı gündemine taşımasının Rum tarafını memnun etmeyi amaçlamaktan başka bir anlam taşımadığı kaydedildi. AB’nin yanlı tutumunu “üyelik dayanışması” adı altında takdim etmesinin Kıbrıs Türk halkının AB’ye olan güvensizliğini derinleştirdiği ifade edildi.
Açıklamada ayrıca şunlara yer verildi:
“Kıbrıs Türk tarafının yapıcı önerileri geçerliliğini korumaktadır. Bu çerçevede kapalı Maraş konusunda, uluslararası hukuk ve özel mülkiyet hakkı gözetilerek alınan karar; bunun yanı sıra Doğu Akdeniz’de iş birliğini tesis edebilecek olan ve hala masada olan 13 Temmuz 2019 tarihli önerimiz maalesef AB tarafından görmezden gelinmektedir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarının olumlu bir sonuç doğurmadığı ortadadır. Bu gerçekten hareketle, Kıbrıs Türk tarafı, egemen eşitliğe dayalı iş birliği önerisini yapmıştır. Olguları yansıtan bu önerinin tek gerçekçi çözüm yolu olduğunun tekrar anımsatılmasında fayda görülmektedir.”
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
İklim değişikliğinin sağlığa etkileri son 10 yılda arttı
Fed faizi sabit tuttu: İki üyeden artış itirazı
Çin'de yaşlı nüfusu ilk kez çocuk nüfusunu geçti
YÖDAK ile YÖKAK iş birliğinde KKTC’deki üniversitelerin UKAP başvurularına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
Brezilya'da seçimi kaybeden Bolsonaro, Arjantin üzerinden ABD'ye kaçtı
Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Türk halkı, ada ve çevresindeki denizlerdeki doğal kaynakların ortak sahibidir”
Cuma günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek
KTTB “Sahte diplomaları düzenleyenler kadar denetlemeyenler de suçludur"




