AB'den Kıbrıslı Türklere 7,2 milyon Euro'luk iş istihdamını koruma paketi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk toplumunda sanayi, imalat ve işletmeden işletmeye hizmet sektörlerini desteklemek amacıyla Programın I. Aşaması başladı.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"7,2 milyon Euro değerinde önemli bir destek sağlayacak olan İş İstihdamını Koruma ve Yaratma Destek Paketi Avrupa Birliği tarafından finanse edilecek.
Bu destek paketi, Kıbrıs Türk toplumunda yiyecek ve içecek sektörü ile birlikte saç ve güzellik hizmetleri sektörlerinde 1,500’ü aşkın işletmeye destek sağlayan 3 milyon Euro değerindeki 'İşletmelere Can Suyu Desteği' programının başarıyla tamamlanmasının ardından hayata geçirilmektedir.
Yeni destek programı, programın uygunluk kriterlerini taşıyan KOBİ'lere finansal ve teknik destek sağlayarak ekonomik istikrara katkıda bulunmayı, daha fazla istihdam kaybı yaşanmasını önlemeyi, ayakta kalabilir KOBİ'lerin sürdürülebilirliğini sağlamayı, yeni istihdam imkânları yaratmayı ve büyümeyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
Destek programı iki aşamadan oluşacaktır: I. Aşama sanayi, imalat ve işletmeden işletmeye hizmet sektörlerinde 6 ila 10 çalışanı olan uygun yaklaşık 1000 KOBİ'ye1,500 Euro destek sağlayacaktır.
- Aşama, sanayi, imalat ve işletmeden işletmeye hizmet sektörlerinde 6 ila 49 çalışanı olan yaklaşık 100 KOBİ'yi destekleyecektir. Uygun KOBİ'lerin, programın uygunluk kriterlerini taşıdıklarını göstermeleri, istihdamı koruma, yeni personel işe alma, büyümeye yönelik yeni pazar/ürün geliştirme, gelişme ve/veya çeşitlendirme potansiyelleri ile birlikte AB'nin inovasyon, dijitalleşme ve yeşil ekonomi alanlarındaki yatırım önceliklerini göz önünde bulundurduklarını da göstermeleri istenecektir. Uygun KOBİ'lere sağlanacak maksimum desteğin miktarı 60,000 Euro olacaktır.
Benzer haberler
Dünya
Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de
Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı
Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü
İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu
Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu
Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü
Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti
Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı
Bu plajın anahtarı 400 bin dolar: Bir yıldır bekleyen müşteriler var


