Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Geçiş kapılarında 2026’nın ilk yarısında Kıbrıslı Rumların geçişleri arttı, Türklerin ise azaldı Erhürman "İşler daha fazla çığırından çıkmadan belirtmeyi yükümlülük addediyorum" Arıklı "YDP yarın yapılacak meclis toplantısına katılmayacak" İskele'de şiddetli fırtına ve yağış etkili oldu Hawaii'yi kasırga vurdu: 1 kişi hayatını kaybetti, 60 binden fazla hane elektriksiz kaldı LTB, Kemal Şemiler Caddesi’nde kanalizasyon çalışmalarına başlıyor Cumhurbaşkanı Erhürman, Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde konuştu "Gençlik gelecek değil, bugündür" Meclis yarın “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplanacak 5. Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması Sergisi açıldı Venezuela'da 131 mahkûm serbest bırakıldı Gazze'de sağlık hizmetleri durma riskiyle karşı karşıya İtfaiye merdiveni yetişmeyince 11. kattan kurtarma sepetine atlayarak kurtuldu Trafik denetimlerinde iki kişi tutuklandı, 41 araç trafikten men edildi En fazla yağış Balıkesir'de kaydedildi Türkiye’de üniversitelerde uzaktan ve ikinci öğretim ücretleri belirlendi Tarihi Cumhurbaşkanlığı binası sanat ve kültür merkezine dönüştürülüyor Üstel "Güvenlik algıyla değil, rakamlarla ölçülür, gerçek açıktır ülkemiz güvendedir" İranlı yetkiliden Trump'a "Hürmüz Boğazı konusundaki blöfler yerine kendi güvenliğinden endişelen" Öztürkler “Kişisel beklenti içinde olmadan ülkeye hizmet amacıyla önemli bir çalışma yürütülüyor” Nöbetçi eczaneler (16 Ağustos 2026) Geçiş kapılarında 2026’nın ilk yarısında Kıbrıslı Rumların geçişleri arttı, Türklerin ise azaldı Erhürman "İşler daha fazla çığırından çıkmadan belirtmeyi yükümlülük addediyorum" Arıklı "YDP yarın yapılacak meclis toplantısına katılmayacak" İskele'de şiddetli fırtına ve yağış etkili oldu Hawaii'yi kasırga vurdu: 1 kişi hayatını kaybetti, 60 binden fazla hane elektriksiz kaldı LTB, Kemal Şemiler Caddesi’nde kanalizasyon çalışmalarına başlıyor Cumhurbaşkanı Erhürman, Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde konuştu "Gençlik gelecek değil, bugündür" Meclis yarın “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplanacak 5. Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması Sergisi açıldı Venezuela'da 131 mahkûm serbest bırakıldı Gazze'de sağlık hizmetleri durma riskiyle karşı karşıya İtfaiye merdiveni yetişmeyince 11. kattan kurtarma sepetine atlayarak kurtuldu Trafik denetimlerinde iki kişi tutuklandı, 41 araç trafikten men edildi En fazla yağış Balıkesir'de kaydedildi Türkiye’de üniversitelerde uzaktan ve ikinci öğretim ücretleri belirlendi Tarihi Cumhurbaşkanlığı binası sanat ve kültür merkezine dönüştürülüyor Üstel "Güvenlik algıyla değil, rakamlarla ölçülür, gerçek açıktır ülkemiz güvendedir" İranlı yetkiliden Trump'a "Hürmüz Boğazı konusundaki blöfler yerine kendi güvenliğinden endişelen" Öztürkler “Kişisel beklenti içinde olmadan ülkeye hizmet amacıyla önemli bir çalışma yürütülüyor” Nöbetçi eczaneler (16 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

AB'den Kıbrıs okullarına 790 bin Euro

Avrupa Birliği dünden itibaren Kıbrıs’ta okullarda 2017-2018 öğrenim yılında dağıtılmak üzere meyve, sebze ve süt sağlamayı öngören yeni bir program çerçevesinde 790.000 bin Euro kaynak ayırdı.

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
AB'den Kıbrıs okullarına 790 bin Euro
Reklam

Avrupa Birliği dünden itibaren Kıbrıs’ta okullarda 2017-2018 öğrenim yılında dağıtılmak üzere meyve, sebze ve süt sağlamayı öngören yeni bir program çerçevesinde 790.000 bin Euro kaynak ayırdı. Yeni program, birkaç ay önce Tarım Bakanları formatı altında Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerin kararından sonra, çocuklar arasında sağlıklı yeme alışkanlığını geliştirmeyi, tarım endüstrisini desteklemeyi amaçlıyor. Bu çerçevede Kıbrıs meyve ve sebze için 390.044 Euro, süt için 400.177 Euro fon ayıracak, öğrencilere iyi beslenmenin önemiyle ilgili öğretim için eğitim programları dâhil edilecek ve yiyeceğin nasıl üretildiği izah edilecek. Avrupa Birliği’nin üye ülkelere 2017-2018 eğitim dönemi için meyve ve sebzeye yaklaşık 150 milyon Euro, süte 100 milyon Euro, toplamda 250 milyon Euro fon ayırmaya karar verdi. Ulusal sağlık otoritelerinin onaylaması durumunda, sabun, meyve kompostosu, meyve suyu, yoğurt ve peynir gibi işlenmiş ürünler de dağıtılabilecek. Ulusal sağlık otoritelerinin sınırlı miktarda izni olmadan şeker, tuz ve yağ dağıtımı yapılmayacak. Uygulamada, şimdiki iki program – Okul Meyve ve Sebze Programı ve Okul Süt Programı – tek bir yasal çerçevede yürürlüğe konmuştu. Yeni kurallar daha fazla verimli olmak amacıyla eğitim boyutunun artırılmasını ve desteklenmesini amaçlıyor. Şu anda 24 üye ülke, eski meyve ve sebze, 28 ülke de eski süt programında yer alıyor. Geçen yıl yaklaşık 20 milyon çocuk süt, yaklaşık 11,7 milyon çocuk meyve ve sebze programından yararlandı. Tarım ve Kırsal Gelişim Komiseri Phil Hogan, program dolayısıyla yaptığı açıklamada, her Üye Ülkede binlerce çiftçi ve milyonlarca Avrupalı okul çocuğuna özellikle son yıllarda çiftçiler için önemli böylesi değerli bir destek sağlandığını, fonun artmasının, bu desteğin değerini artıracağını söyledi; sağlıklı bir yaşam stili geliştirmek için Komiser Andriukaitis ve Komiser Navracsics’in girişimine dahil olmaktan mutlu olduğunu vurguladı.

Benzer haberler

Featured
Geçiş kapılarında 2026’nın ilk yarısında Kıbrıslı Rumların geçişleri arttı, Türklerin ise azaldı 16 Ağu 2026 18:06 Erhürman "İşler daha fazla çığırından çıkmadan belirtmeyi yükümlülük addediyorum" 16 Ağu 2026 17:58 Arıklı "YDP yarın yapılacak meclis toplantısına katılmayacak" 16 Ağu 2026 17:50 İskele'de şiddetli fırtına ve yağış etkili oldu 16 Ağu 2026 17:35 Hawaii'yi kasırga vurdu: 1 kişi hayatını kaybetti, 60 binden fazla hane elektriksiz kaldı 16 Ağu 2026 13:56 LTB, Kemal Şemiler Caddesi’nde kanalizasyon çalışmalarına başlıyor 16 Ağu 2026 13:36 Cumhurbaşkanı Erhürman, Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde konuştu "Gençlik gelecek değil, bugündür" 16 Ağu 2026 13:23 Meclis yarın “Toplum Güvenliği” gündemiyle olağanüstü toplanacak 16 Ağu 2026 13:04 5. Uluslararası Güzelyurt Sanat Buluşması Sergisi açıldı 16 Ağu 2026 12:59