Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Japonya'nın güneyine ilerleyen Dolphin Tayfunu nedeniyle uçuşlar iptal edildi Nijeryalı genç, çocukluk hayalini kendi otomobilini üreterek gerçeğe dönüştürdü Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ağustos 2026) FAA yüzlerce Boeing 737 Max uçağına inceleme istedi ABD'de tarım dışı istihdam temmuzda beklentilerin aksine geriledi Metehan ve Lokmacı'da geçişler kısa süreliğine durdu Küresel gıda fiyatları 3,5 yılın zirvesinde Çalışma Dairesi, sıcakta çalışma yasağına uymayan 19 iş yerine uyarı verdi Tayland’da okul saldırısı: Sekiz kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı Taçoy “UBP’nin en kötü hali CTP’nin en iyi haliyle yarışabilecek durumdadır” Hasipoğlu “Kadın kooperatiflerinde çalışanların sosyal sigorta primlerinin tamamını karşılayacağız” Hafta sonu Lefkoşa’da ralli heyecanı yaşanacak Brent petrolün varili 83,10 dolardan işlem görüyor Haftalık gıda denetim sonuçları açıklandı: İki yerli ürün imha edilecek Meteoroloji Dairesi açıkladı: Hava sıcaklığı yükselecek KIB-TEK “Ot temizliğiyle ilgili iddialar doğru değil" Nöbetçi eczaneler (7 Ağustos 2026) Ölümlü kazada yeni gelişme: Yalan beyanda bulunan şahıslar tutuklandı! İncirli "Yaşlıların kaliteli ve erişilebilir bakım hizmeti alması en temel önceliğimiz" Girne'de korkutan yangın! Japonya'nın güneyine ilerleyen Dolphin Tayfunu nedeniyle uçuşlar iptal edildi Nijeryalı genç, çocukluk hayalini kendi otomobilini üreterek gerçeğe dönüştürdü Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ağustos 2026) FAA yüzlerce Boeing 737 Max uçağına inceleme istedi ABD'de tarım dışı istihdam temmuzda beklentilerin aksine geriledi Metehan ve Lokmacı'da geçişler kısa süreliğine durdu Küresel gıda fiyatları 3,5 yılın zirvesinde Çalışma Dairesi, sıcakta çalışma yasağına uymayan 19 iş yerine uyarı verdi Tayland’da okul saldırısı: Sekiz kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı Taçoy “UBP’nin en kötü hali CTP’nin en iyi haliyle yarışabilecek durumdadır” Hasipoğlu “Kadın kooperatiflerinde çalışanların sosyal sigorta primlerinin tamamını karşılayacağız” Hafta sonu Lefkoşa’da ralli heyecanı yaşanacak Brent petrolün varili 83,10 dolardan işlem görüyor Haftalık gıda denetim sonuçları açıklandı: İki yerli ürün imha edilecek Meteoroloji Dairesi açıkladı: Hava sıcaklığı yükselecek KIB-TEK “Ot temizliğiyle ilgili iddialar doğru değil" Nöbetçi eczaneler (7 Ağustos 2026) Ölümlü kazada yeni gelişme: Yalan beyanda bulunan şahıslar tutuklandı! İncirli "Yaşlıların kaliteli ve erişilebilir bakım hizmeti alması en temel önceliğimiz" Girne'de korkutan yangın!
Dolar
Euro
Sterlin

AB'den çıkış için kampanya başlatıldı...

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
AB'den çıkış için kampanya başlatıldı...

İngiltere'de Avrupa Birliği (AB) ile varılacak nihai üyelikten ayrılma anlaşmasının referanduma sunulması için yeni bir kampanya başlatıldı.

"Halkın Oyu" adında bir grup tarafından başlatılan kampanyaya, AB üyeliğinde kalınmasını isteyen milletvekilleri, siyasetçiler, ünlüler ve iş dünyası liderleri destek veriyor. Kampanyanın amacı ise AB'den ayrılmadan önce nihai anlaşmanın bir kez daha halk oylamasına sunulması. Kampanyaya destek veren ünlü oyuncu Sir Patrick Stewart, seçmenlerin nihai anlaşmayı reddetmesi halinde İngiltere'nin de "AB içinde kalacağını" söyledi. Muhafazakar Parti gerekse de İşçi Partisi ikinci bir referandumun gündemde olmadığını söylüyor. İngiltere'de Haziran 2016'da düzenlenen referandumda halkın yüzde 51,9'u AB'den ayrılma yönünde, yüzde 48,1'i de AB üyeliğinin devamı yönünde oy kullanmıştı. İngiltere'nin Mart 2019'da AB üyeliğinden tamamen ayrılması öngörülüyor. Her iki taraf da üyelikten ayrılma koşullarına ilişkin nihai anlaşmaya Ekim ayına kadar varmayı ve daha sonra da hem İngiliz hem de Avrupa parlamentolarında onaya sunmayı umuyor.
patrick stewart
Patrick Stewart, sabah saatlerinde kampanyanın başlamasıyla ilgili BBC'de yayınlanan bir programa katıldı. Stewart, İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılması için referandum kampanya döneminde ortaya sunulan koşul ve şartların çok gerçekçi olmadığını belirtti. Halkın Oyu kampanyası, İngiltere'nin AB'den ayrılmasına karşı çıkan grupları, nihai anlaşmanın halk oylamasına sunulması amacı etrafında birleştirmeyi amaçlayan bir girişim. Bu kampanyayı başlatanlar, varılacak anlaşmada son sözün milletvekillerine değil, halka ait olması gerektiğini savunuyor. Kampanya kapsamında bugün Londra'nın kuzeyindeki Camden'da bir gösteri yürüyüşü düzenleniyor.

Benzer haberler

Dünya
Japonya'nın güneyine ilerleyen Dolphin Tayfunu nedeniyle uçuşlar iptal edildi 7 Ağu 2026 22:10 Nijeryalı genç, çocukluk hayalini kendi otomobilini üreterek gerçeğe dönüştürdü 7 Ağu 2026 22:05 FAA yüzlerce Boeing 737 Max uçağına inceleme istedi 7 Ağu 2026 21:27 Tayland’da okul saldırısı: Sekiz kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı 7 Ağu 2026 19:20 İspanya tarihinin en büyük orman yangınında New York büyüklüğünde alan küle döndü 7 Ağu 2026 15:00 Ebola salgını büyüyor: Virüs mutasyona uğramış olabilir 7 Ağu 2026 12:21 SpaceX roket enkazının çarptığı Ay'ın görüntüleri paylaşıldı 7 Ağu 2026 10:17 İran "Hürmüz Boğazı müzakereleri son aşamada, Boğaz'ın açılması ABD'nin tutumuna bağlı" 6 Ağu 2026 22:01 Stresten 2 binden fazla sipariş verdi, tutuklandı 6 Ağu 2026 21:47