ABD’den Yemen’e 20 hava saldırısı

Voice Kıbrıs Haber
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Yemen’in Abyan, Beyda ve Şabvah vilayetlerinde El Kaide hedeflerine yönelik 20’den fazla hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.
Pentagon Sözcüsü Albay Jeff Davis’in yaptığı yazılı açıklamada Yemen El Kaidesine ait altyapı ve ekipmanlarını hedef alan saldırıların 2 Mart sabahı gerçekleştirildiği bildirildi.
Açıklamada operasyonda ölü sayısına yer verilmezken saldırının Yemen hükümeti ve Yemen Cumhurbaşkanı Abdullah Mansur Hadi ile koordinasyon içeresinde gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi.
Albay Davis açıklamasında şunları kaydetti:
“Saldırının hedefinde militanlar, ekipman, altyapı, ağır silah sistemleri ve çatışma mevzileri vardı. Arap Yarımadası El Kaidesi ABD ve müttefiklerimize karşı saldırıları planlamak, yönlendirmek ve azmettirmek için Yemen’de yönetilmeyen bölgelerden faydalanıyor. ABD kuvvetleri Arap Yarımadası El Kaide’sinin Yemen’de işlemez hale getirmek ve yenmek üzere Yemen hükümeti ile birlikte çalışmaya devam edecektir.”
Pentagon’un Yemen masası sözcülerinden Christopher Sheerwood, AA'ya yaptığı açıklamada ölü sayısının netleştirilmediğini ancak birçok El Kaide mensubunun öldürüldüğünü ifade etti.
Kaynak: AA
Benzer haberler
Dünya
Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü
Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi
Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı
Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor
Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı
Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı
Endonezya'da şiddetli deprem
Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında


