ABD'den Türkiye'ye seyahat uyarısı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
ABD Dışişleri Bakanlığı, internet sitesi üzerinden Türkiye'ye yönelik yeni bir seyahat uyarısı yayımladı. Uyarıda, "ABD vatandaşlarına bu dönemde Türkiye'ye seyahat etmeyi dikkatlice değerlendirmelerini ve Türkiye'nin güneydoğusuna gitmekten kaçınmalarını önermekteyiz" denildi.
Uyarıda, Türkiye'de 2016 ve 2017 yıllarında bir dizi "koordineli ve eş zamanlı terör saldırısı" düzenlendiğine dikkat çekilirken, "büyük spor ve/veya kültürel etkinlikler, turistik yerler, restoranlar, gece kulüpleri, ticari merkezler, ibadet yerleri ve havacılık hizmetleri, metro, otobüs, köprü, otobüs terminali ve deniz ulaşımı da dahil olmak üzere ulaşım noktalarında önceden herhangi bir uyarı olmaksızın yeni saldırılar" olabileceği belirtildi.
Bu uyarının, 28 Mart tarihinde yayınlanan ve "Türkiye genelinde terör örgütlerinin yarattığı tehdidin arttığı ve güneydoğuya seyahat edilmekten kaçınılması gerektiği" belirtilen açıklamanın yerine geçtiği de vurgulandı.
Benzer haberler
Featured
Kurtulmuş “Türkiye garantörlük hakkından asla vazgeçmeyecek”
KTAMS, Hukuk Dairesi’nde grev ve eylem uyarısı yaptı
Bir haftada 51 kaza, 17 yaralı!
Akdeniz'de 4,9 büyüklüğünde deprem!
Denktaş “Et temel tüketim maddesi kapsamına alınmalı ve yüzde sıfır KDV uygulanmalı”
Öztürkler Bakü’de konuştu “Haklarımız daha fazla görmezden gelinemez”
Öztürkler’in Bakü temasları sürüyor
Köpeğe işkence eden 38 yaşındaki şahıs tutuklandı!
KAMUSEN “Sözleşmeli personel iş güvencesi talep ediyor"



