ABD'de okulda yine silahlı saldırı!
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
ABD’de ortaokul öğrencisi sınıfta ateş açtı, bir öğrenci yaralandı. Saldırgan öğrenciyi etkisiz hale getiren fen öğretmeni kahraman ilan edildi.
ABD'nin Indiana eyaletinde bir ortaokul öğrencisi sınıfta silahlı saldırı düzenledi.
Yetkililer, Noblesville West Ortaokulu'nda, dersten çıkmak isteyen, daha sonra sınıfa 2 silahla geri dönen saldırganın, öğrencilere ateş açtığını bildirdi.
Kimliği açıklanmayan saldırganın "çok çabuk" gözaltına alındığı, saldırıda bir öğrencinin yaralandığı ve tedavi altına alındığı belirtildi.
Öğrencilerden Ethan Stonebraker, saldırganın sınav sırasında sınıfa girdiğini, koşup silahı elinden alan ve onu yere yatıran 29 yaşındaki fen öğretmeni Jason Seaman'ın muhtemelen bir felaketi önlediğini söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump, saldırganı durduran öğretmenden Twitter hesabında övgüyle söz etti. Trump, "Noblesville'in cesur öğretmeni ve kahramanı sayesinde çok sayıda gencin yaşamı kurtuldu." ifadesini kullandı.
ABD'de 18 Mayıs'ta Teksas eyaletinin Santa Fe kentinde bir lisede düzenlenen silahlı saldırıda 8'i öğrenci, 2'si öğretmen 10 kişi ölmüş, 10 kişi yaralanmıştı.
Benzer haberler
Dünya
ABD'de yaklaşık 39 milyon kişi sel riskine karşı uyarıldı
Guterres'ten yapay zekâ uyarısı
Avustralya'da ilk kez deniz aslanında kuş gribi vakası görüldü
Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi
Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı
Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor
Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı
Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı


