ABD'de kazanan henüz belli değil
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
ABD'de başkanlık seçimleri Joe Biden ve Başkan Donald Trump arasında gidip geliyor. Wisconsin ve Michigan eyaletlerinde Biden'ın öne geçmesiyle ve sonuçların neredeyse kesinleşmesiyle tüm hesaplar yeniden değişti. Son verilere göre Pensilvanya, Nevada, Arizona, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletlerinde sandıktan kimin çıktığı kesinleşmemiş durumda.
Seçimlerde Biden önde gözükse de ABD Başkanı Trump'ın yeniden seçilebileceği ilişkin senaryolar da bulunuyor. Trump'ı kazanmaya en yakın olduğu eyalet Nevada. ABD Başkanı Trump Nevada'da 8 bin oy geride bulunuyor.
2020 Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimi son yılların en heyecanlı olayları arasında yerini almış durumda. Sallantılı eyaletlerde (swing states) önde olan adayların sürekli değişmesi nedeniyle seçimin kendisi adeta sallantılı seçim haline geldi.
İki aday da seçimden kendisinin galip geleceğini söyledi. ABD Başkanı Trump, Demokratları oy çalmakla suçlayıp sayımın durdurulması için mahkemeye başvuracaklarını söylemişti.
Joe Biden ise, "Seçimin kazananı biz olacağız" ifadelerini kullanmıştı.
Seçimin sonucunu kritik eyaletlerden hangi adayların çıkacağına bağlı.
(NTV)
Benzer haberler
Dünya
Vietnam'da kesilmek üzere çalınan yüzlerce kedi kurtarıldı
Ukrayna'ya ait bir Su-24M tipi bombardıman uçağı düştü
Arap medyası paylaştı: 14 maddelik ABD-İran anlaşması ortaya çıktı
Ekvador'da 10 eyalette OHAL ilan edildi
Trump "Nükleer silah üretimine dönmesi halinde İran inanılmaz sonuçlarla karşılaşacak"
Trump "Ben olmasaydım İsrail olmazdı"
G7 zirvesi bu kez Trump gerilimi ile gündemde
Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit'in oğlu Hoiby, 4 yıl hapse mahkum edildi
UNICEF "Dünyadaki çocukların yarısı en az üç iklim tehlikesine maruz kalıyor"


