Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trabzonsporlu Cabral'ın golü "Dünya Kupası'nın en güzel golü" seçildi Fed'in bu yıl faizleri sabit tutacağına yönelik iyimser öngörüler devam ediyor Hava sıcaklığı 42 dereceye kadar çıkacak! Üstel’den Guterres’e adadaki gerçekleri kabul etme çağrısı.. Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres'le telefonda görüştü "Gerçek tarafsızlık, mevcut adaletsizliği sürdürmek değil, onu ortadan kaldıracak cesareti göstermektir” İncirli "Yapısal reformlarla denetim mekanizmalarını güçlendireceğiz" Güney Kıbrıs’ta ordunun eğitim atışları yangına yol açtı, bazı köyler boşaltıldı Nöbetçi eczaneler (27 Temmuz 2026) Denizde boğulma tehlikesi geçiren şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Çeler’den sandık çağrısı "Mührü TDP’ye vurun" Cumhurbaşkanı Erhürman "Genel Sekreter'in çabalarına iyi niyetle katkı koymaya devam edeceğiz" Güzelyurt Gençlik Örgütü'nde yeni başkan Gülcan Güneysu oldu Kamu-İş ile Tatlısu Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı Bir haftada 33 yangın, 6 milyon 568 bin TL'lik zarar! Erhürman- Guterres görüşmesi yarın gerçekleşecek LAÇ Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Sırbistan’daki Uluslararası Festivale katıldı Güney Kıbrıs’ta otoyola yerleştirilen İsrail’e ait bir seçim kampanyası afişi tepkilere neden oldu Erdinç Gündüz şarkılarla anılacak Çay içtiği sırada rahatsızlanan şahıs kurtarılamadı! Trabzonsporlu Cabral'ın golü "Dünya Kupası'nın en güzel golü" seçildi Fed'in bu yıl faizleri sabit tutacağına yönelik iyimser öngörüler devam ediyor Hava sıcaklığı 42 dereceye kadar çıkacak! Üstel’den Guterres’e adadaki gerçekleri kabul etme çağrısı.. Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres'le telefonda görüştü "Gerçek tarafsızlık, mevcut adaletsizliği sürdürmek değil, onu ortadan kaldıracak cesareti göstermektir” İncirli "Yapısal reformlarla denetim mekanizmalarını güçlendireceğiz" Güney Kıbrıs’ta ordunun eğitim atışları yangına yol açtı, bazı köyler boşaltıldı Nöbetçi eczaneler (27 Temmuz 2026) Denizde boğulma tehlikesi geçiren şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Çeler’den sandık çağrısı "Mührü TDP’ye vurun" Cumhurbaşkanı Erhürman "Genel Sekreter'in çabalarına iyi niyetle katkı koymaya devam edeceğiz" Güzelyurt Gençlik Örgütü'nde yeni başkan Gülcan Güneysu oldu Kamu-İş ile Tatlısu Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı Bir haftada 33 yangın, 6 milyon 568 bin TL'lik zarar! Erhürman- Guterres görüşmesi yarın gerçekleşecek LAÇ Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Sırbistan’daki Uluslararası Festivale katıldı Güney Kıbrıs’ta otoyola yerleştirilen İsrail’e ait bir seçim kampanyası afişi tepkilere neden oldu Erdinç Gündüz şarkılarla anılacak Çay içtiği sırada rahatsızlanan şahıs kurtarılamadı!
Dolar
Euro
Sterlin

ABD'de 5 eyaletten Trump yönetimine dava

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
ABD'de 5 eyaletten Trump yönetimine dava

ABD'de 5 eyalet, çocuk ve ailelere yönelik sosyal güvenlik fonlarının dondurulduğu gerekçesiyle Donald Trump yönetimi ile davalık oldu. ABC News'ün haberine göre Demokrat Kaliforniya, Colorado, Minnesota, Illinois ve New York eyaletlerindeki başsavcılar, Trump yönetimine karşı dava açtı. New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinde açtıkları davada başsavcılar, fon dondurma hamlesini "anayasaya aykırı yetki suistimali" olarak niteledi. Başsavcılar, açtıkları davada mahkemeden Trump yönetiminden fon dondurma işlemini durdurması ve fonları serbest bırakması talimatı vermesini talep etti. New York Başsavcısı Letitia James, "En savunmasız aileler, bu (Trump) yönetimin kaos ve intikam kampanyasının yükünü taşıyor." açıklamasında bulundu. Kaliforniya Başsavcısı Rob Bonta da Trump yönetiminin dondurduğu sosyal fonun yaklaşık yarısının, eyaletteki programları desteklediğini belirtti. Fonlar ABD yönetimi, bu hafta 5 eyalet kapsamlı Çocuk Bakımı ve Geliştirme, Muhtaç Aileler için Geçici Yardım, Sosyal Hizmetler Blok Hibesi fonlarını dondurmuştu. Dondurulan sosyal güvenlik fonları, bu eyaletlerde çocuklara ve düşük gelirli ailelere yardım amacıyla tasarlanan programlar için federal finansman sağlıyor.

Benzer haberler

Dünya
ABD'de yemek festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı 2026-07-27 09:50:12 Berlin saldırganı ölü olarak ele geçirildi 2026-07-27 08:46:12 Darbe girişiminden tutuklandı, oğlu devlet başkanı adayı oldu 2026-07-26 20:51:55 Fransa’da yıl başından bu yana yaklaşık 13 bin yangın çıktı 2026-07-26 20:46:47 Türkiye İspanya'ya söndürme uçağı gönderdi 2026-07-26 20:16:33 ABD saldırıları, İran misillemeleri durdurdu 2026-07-26 19:46:04 Berlin'de araçla düzenlenen saldırının şüphelisi aranıyor 2026-07-26 17:57:31 Pakistan, Çin'in teşvikiyle ABD ve İran arasında devreye girdi 2026-07-26 14:03:33 Noul Tayfunu 715 binden fazla kişiyi yerinden etti 2026-07-26 13:10:49