ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın 500 binden fazla göçmenin yasal statüsünü iptal etmesine izin verdi

Voice Kıbrıs Haber
ABD Yüksek Mahkemesi, Donald Trump yönetiminin Küba, Haiti, Nikaragua ve Venezuela'dan gelen 500 binden fazla göçmenin geçici yasal statüsünü iptal edebileceğine karar verdi.
ABD Yüksek Mahkemesi, verdiği kararla, Trump yönetiminin düzensiz göçmenlerle ilgili politikasına önemli bir alan açtı.
Mahkeme, daha önce eski ABD Başkanı Joe Biden yönetimi döneminde Küba, Haiti, Nikaragua ve Venezuela'dan gelen 500 binden fazla göçmene verilen geçici yasal statüsünün Trump yönetimi tarafından iptal edebileceğine karar verdi.
ABD Başkanı Trump, konuyla ilgili açıklamasında, söz konusu kararı "Amerika için bir zafer" olarak nitelendirdi.
2022’den itibaren Biden yönetimi tarafından verilen geçici yasal statü, bu ülkelerden gelen 532 bin kişiye ABD’de geçici ikamet ve çalışma hakkı tanımaktaydı.
Benzer haberler
Dünya
Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor
115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi
Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı
İrlanda'da bomba ihbarları: Dublin'deki medya kuruluşları tahliye edildi
İsrail 4 milyar dolarlık ABD yardımını kesecek
California Valisi Newsom eyaletteki tüm idam mahkumlarının cezasını müebbet hapse çevirdi
Batman'in motosikleti açık artırmaya çıkarılıyor
Fransa'da son yılların en büyük gösterisi: Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi




