Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Menderes “Vektörlerle mücadelemiz bilimsel ve sistemli şekilde sürüyor” İzmir'de Interfresh Eurasia Fuarı açıldı: KKTC "partner ülke" olarak yer aldı Antalya'da üç ilçede orman yangını: Bazı evler tahliye edildi Özdenefe “Şiddeti önleyen ve kadını koruyan bir sistemin işlemesi gerekir” Girne’deki gemi kazası Ankara’da üst düzey toplantıda ele alınıyor Kıbrıs Rum polisinde yeni idari merkez kuruluyor DAÜ-SAGEM öncülüğünde yavru deniz kaplumbağaları deniz ile buluştu LTB, Batı Nil Virüsü’ne karşı sivrisinek üreme alanlarında mücadeleyi yoğunlaştırdı Üstel Ankara’daki temaslarını sürdürüyor Güney Kıbrıs’ta ortaokul ve liseler dün açıldı Topaloğlu “Hükümet sorumluluklarını yerine getirmezse öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Kıbrıs Üniversiteler Birliği “Belirsizliklerin netleştirilmesi gerekiyor” SAMTAY Vakfı, çocuklara yönelik gökyüzü gözlem programı düzenleyecek Kayıp yakınları "Yardım kampanyalarına itibar etmeyin" Erhürman ile Hristodulidis yarın saat 10.30’da görüşecek Hristodulidis için yeni zırhlı araç alınacak TAK muhabirlik münhaline başvurular devam ediyor KTEV ve Uzlaşım Derneği işbirliğini geliştiriyor Hristodulidis üçlü zirve için Mısır'a gidiyor CTP Kadın Örgütü “Bir kadının daha öldürülmesini beklemeyeceğiz" Menderes “Vektörlerle mücadelemiz bilimsel ve sistemli şekilde sürüyor” İzmir'de Interfresh Eurasia Fuarı açıldı: KKTC "partner ülke" olarak yer aldı Antalya'da üç ilçede orman yangını: Bazı evler tahliye edildi Özdenefe “Şiddeti önleyen ve kadını koruyan bir sistemin işlemesi gerekir” Girne’deki gemi kazası Ankara’da üst düzey toplantıda ele alınıyor Kıbrıs Rum polisinde yeni idari merkez kuruluyor DAÜ-SAGEM öncülüğünde yavru deniz kaplumbağaları deniz ile buluştu LTB, Batı Nil Virüsü’ne karşı sivrisinek üreme alanlarında mücadeleyi yoğunlaştırdı Üstel Ankara’daki temaslarını sürdürüyor Güney Kıbrıs’ta ortaokul ve liseler dün açıldı Topaloğlu “Hükümet sorumluluklarını yerine getirmezse öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Kıbrıs Üniversiteler Birliği “Belirsizliklerin netleştirilmesi gerekiyor” SAMTAY Vakfı, çocuklara yönelik gökyüzü gözlem programı düzenleyecek Kayıp yakınları "Yardım kampanyalarına itibar etmeyin" Erhürman ile Hristodulidis yarın saat 10.30’da görüşecek Hristodulidis için yeni zırhlı araç alınacak TAK muhabirlik münhaline başvurular devam ediyor KTEV ve Uzlaşım Derneği işbirliğini geliştiriyor Hristodulidis üçlü zirve için Mısır'a gidiyor CTP Kadın Örgütü “Bir kadının daha öldürülmesini beklemeyeceğiz"
Dolar
Euro
Sterlin

ABD Suriye’de rejime ait hedefleri vurdu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
ABD Suriye’de rejime ait hedefleri vurdu
Reklam

ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) gazetecilere açıklama yapan Albay Jeff Davis, “Başkan’ın (Donald Trump) talimatıyla ABD kuvvetleri, Suriye Hava Kuvvetlerine ait bir üssü yerel saatle 4.45, ABD Doğu Yakası yerel saatiyle 8.45’te seyir füzeleri ile vurdu.” açıklamasını yaptı.

Saldırının Humus vilayeti sınırlarının içinde bulunan Şayrat Hava üssüne yönelik yapıldığını ifade eden Davis, fırlatılan Tomahawk Land füzelerinin Doğu Akdeniz’de konuşlu USS Porter ve USS Ross Destroyerlerinden fırlatıldığını ifade etti. ABD’nin hava saldırısının Esed rejiminin 4 Nisan’da İdlib’in Han Şeyhun beldesinde gerçekleştirdiği kimyasal silah saldırısına tepki olarak yapıldığını ifade eden Davis, “ABD, kimyasal saldırılara tahammül etmeyecektir.” dedi. Davis, “Bu füzelerle (hava üssündeki) uçaklar, hangarlar, yakıt ve lojistik destek depoları, güçlendirilmiş uçak sığınakları, mühimmat depoları, hava savunma sistemleri ve radarları vuruldu.” şeklinde konuştu. Sivil kayıplarını önlemek için mümkün mertebede can kaybının olmamasına dikkat ettiklerini ifade eden Davis, üssün 2013 öncesinde Esed rejimi tarafından kimyasal silah deposu olarak kullanıldığını ve ABD’nin radar izlerinin Han Şeyhun’daki kimyasal saldırıyı gerçekleştirmek üzere bu hava üssünden havalandığını tespit ettiğini ifade etti. Saldırıyı, “Esed’in dehşet verici saldırısına orantılı” olarak tanımlayan Davis, saldırı öncesinde gün içerisinde Rusya’yı bilgilendirdiklerini ve Rus askerlerinin o üste bulunduğunu bildiklerini söyledi. Rusların saldırıdan etkilenmemesi için tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Davis, hava üssünün binasını değil sadece üssünü işleyemez hale getirecek unsurları vurduklarını ifade etti.  

Benzer haberler

Dünya
Amazon kargo uçağının ölümcül kazasındaki uçuş kayıt cihazları kurtarıldı 8 Eyl 2026 09:53 İngiltere ile İsrail arasında gerilim yükseliyor 8 Eyl 2026 08:32 Belçika'da cezaevi çalışanları 5 günlük greve gitti 7 Eyl 2026 21:33 Endonezya'da bir çarşıda çıkan yangında altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti 7 Eyl 2026 21:17 Yunanistan’ın Konitsa bölgesinde çıkan orman yangını 8 gündür kontrol altına alınamadı 7 Eyl 2026 21:06 Trump, New Mexico'nun adını "New America" olarak değiştiren bir harita paylaştı 7 Eyl 2026 10:42 Zelenski "Savaş muhtemelen kış aylarında da devam edecek" 7 Eyl 2026 09:28 Almanya'da aşırı sağcı AfD, Saksonya-Anhalt eyalet seçimini açık farkla kazandı 7 Eyl 2026 09:00 Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de 6 Eyl 2026 20:36