ABD Savunma Bakanı Suriye'de operasyon başlattıklarını açıkladı

Voice Kıbrıs Haber
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, 13 Aralık'ta Suriye'de terör örgütü DEAŞ üyesinin düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşının hayatını kaybettiği saldırıya yanıt olarak bölgede "Şahin Gözü Operasyonu'nu (Operation Hawkeye Strike)" başlattıklarını duyurdu.
Hegseth, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından operasyona ilişkin paylaşımda bulundu.
Suriye'nin Palmira kentinde 13 Aralık'ta bir DEAŞ mensubunun ABD askerlerine yönelik saldırısına yanıt olarak Washington yönetiminin Suriye'de "Şahin Gözü Operasyonu" başlattığını bildiren Hegseth, bunun bir savaş başlangıcı değil bir "intikam ilanı" olduğunu ifade etti.
Hegseth, "Vahşi saldırının hemen ardından söylediğimiz gibi, dünyanın herhangi bir yerinde ABD'lileri hedef alırsanız, kısa ve endişe dolu hayatınızın geri kalanını ABD'nin sizi avlayacağını, bulacağını ve acımasızca öldüreceğini bilerek geçireceksiniz." ifadelerini kullandı.
13 Aralık'ta, Suriye'de tek başına hareket eden bir DEAŞ üyesinin düzenlediği pusu sonucu 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetmiş, 3 asker ise yaralanmıştı.
Benzer haberler
Dünya
Almanya'nın BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilememesi tartışma konusu oldu
ABD'de 60 yıl sonra ilk kez et yiyen parazit görüldü
Almanya'da 39 bin euroluk ada satışa çıktı
İran'la savaşın sona ermesini öngören "savaş yetkileri" tasarısı kabul edildi
NASA, Mars uzay aracı MAVEN’ın misyonunun sona erdiğini duyurdu
Almanya tarihte ilk kez BM Güvenlik Konseyi’ne seçilemedi
İran savaşı Japonya'da plastik poşet krizi başlattı
İngiltere'de askeri helikopter düştü: Üç asker hayatını kaybetti
ABD Temsilciler Meclisi, Trump'a bir tepki olarak İran savaşını durdurma kararı aldı


