ABD’li milletvekillerinden GSI projesiyle ilgili çağrı

Voice Kıbrıs Haber
ABD’li milletvekillerinin, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile ABD Uluslararası Kalkınma Finans Kurumu (DFC) CEO’su Ben Black’e, “Great Sea Interconnector” (GSI) projesine öncelik verilmesi çağrısında bulundukları bildirildi.
Haravgi gazetesi, milletvekilleri Brad Schneider ile Gus Bilirakis’in, GSI projesinin Doğu Akdeniz’de enerji güvenliği ve iş birliğinin güçlendirilmesi açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurguladıklarını yazdı.
Habere göre Schneider ile Bilirakis, ABD Hükümeti’nin Güney Kıbrıs-İsrail-Yunanistan elektrik şebekeleri arasındaki bağlantıyı sağlayacak olan bu projenin, ABD’nin bölgedeki ortaklarıyla olan iş birliğini güçlendireceğini, enerji yollarını çeşitlendireceğini ve stratejik rakiplerin hakimiyetindeki altyapılar karşısında alternatif bir çözüm olacağını ifade etti.
Schneider ile Bilirakis, GSI projesini etkileyen jeopolitik tahriklerle ilgili bilgilendirme yapılmasını da talep etti.
Benzer haberler
Featured
Bakanlar Kurulu bir dizi görevden alma ve atamalar gerçekleştirdi
Liderler 13 Ekim'de görüşecek
Gemi faciasında kayıp olan bir naaşa daha ulaşıldı
Altın fiyatlarında son durum: Güne düşüşle başladı
Arjantin'in efsanesi Messi, milli takıma veda etti
ABD'de idam edilen mahkum Christa Pike hastanede uyandı ve konuştu
Küresel piyasalar Fed'in toplantı tutanaklarına odaklandı
Üsküdar'da yolcu vapuru tarihi yalıya çarptı
Kıb-Tek, El-Sen’i grevi sonlandırmaya davet etti



