Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Borsa günü12.899,35 puandan tamamladı Cumhurbaşkanı Erhürman, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ahmed ile görüştü “Gece Yürüyüş Turu – Deneyimsel Yolculuk” etkinliği pazar günü başlıyor KTTB “Çocukların ruh sağlığını yakından izlemeli ve ateşli silahlara erişimlerini önlemeli” Cumhurbaşkanı Erhürman, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile görüştü İtfaiye ve polis mensupları kan bağışı yaptı Gazimağusa Belediyesi Kabristanlığı Düzenleme Projesi için sözleşme imzalandı Sıcaklık düşecek, iki gün sağanak yağmur bekleniyor Özersay "Artık çok daha güçlü bir kadromuz var" Sığınak Komisyonu toplantı gerçekleştirdi 3 yaşındaki çocuğun midesinden ve boğazından 21 parça mıknatıslı top çıkarıldı Cyprus Mail "Hristodulidis'in konuşması müzakerelerin önünü açmak yerine kapatmak amacıyla hazırlanmış izlenimi veriyor" 2 ithal 1 yerli üründe limit üstü bitki koruma ürünü bulundu YSK, ilçelerin çıkaracağı milletvekili sayısının henüz belirlenmediğini duyurdu Nöbetçi eczaneler (25 Eylül 2026) Denktaş “Bu gidişattan memnun olmayan herkesin ödünç oylarını istiyoruz" Lefkoşa'da 600 gram uyuşturucu ele geçirildi Harmancı “Lefkoşa’nın yeni stadyuma ihtiyacı var. Bu konuda LTB’nin süreçlere dahil edilmesi gerekiyordu” Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği “İlacın güvenliği, halk sağlığının güvencesidir” Üstel “Yapılan kapsamlı aramalarda geminin içinde başka naaşa rastlanmadı” Borsa günü12.899,35 puandan tamamladı Cumhurbaşkanı Erhürman, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ahmed ile görüştü “Gece Yürüyüş Turu – Deneyimsel Yolculuk” etkinliği pazar günü başlıyor KTTB “Çocukların ruh sağlığını yakından izlemeli ve ateşli silahlara erişimlerini önlemeli” Cumhurbaşkanı Erhürman, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile görüştü İtfaiye ve polis mensupları kan bağışı yaptı Gazimağusa Belediyesi Kabristanlığı Düzenleme Projesi için sözleşme imzalandı Sıcaklık düşecek, iki gün sağanak yağmur bekleniyor Özersay "Artık çok daha güçlü bir kadromuz var" Sığınak Komisyonu toplantı gerçekleştirdi 3 yaşındaki çocuğun midesinden ve boğazından 21 parça mıknatıslı top çıkarıldı Cyprus Mail "Hristodulidis'in konuşması müzakerelerin önünü açmak yerine kapatmak amacıyla hazırlanmış izlenimi veriyor" 2 ithal 1 yerli üründe limit üstü bitki koruma ürünü bulundu YSK, ilçelerin çıkaracağı milletvekili sayısının henüz belirlenmediğini duyurdu Nöbetçi eczaneler (25 Eylül 2026) Denktaş “Bu gidişattan memnun olmayan herkesin ödünç oylarını istiyoruz" Lefkoşa'da 600 gram uyuşturucu ele geçirildi Harmancı “Lefkoşa’nın yeni stadyuma ihtiyacı var. Bu konuda LTB’nin süreçlere dahil edilmesi gerekiyordu” Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği “İlacın güvenliği, halk sağlığının güvencesidir” Üstel “Yapılan kapsamlı aramalarda geminin içinde başka naaşa rastlanmadı”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı
Reklam

ABD yönetimi, İran'ın Hürmüz Boğazı'ndan gelir elde etmesini sağladığı belirtilen 2 şirket ile İran ham petrolü ve petrokimya ürünlerinin taşınmasında rol oynadığı gerekçesiyle 8 gemi ve bunlarla bağlantılı 8 şirketi yaptırım kapsamına aldı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, İran'ın Hürmüz Boğazı'ndan gelir elde etme çabalarına karşı yeni adımlar atıldığı bildirildi.

Açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu destekli olduğu belirtilen bir "şantaj" mekanizmasında yer alan Persian Gulf Marine Insurance Company ile HormuzSafe Marine Services Authority adlı 2 şirketin yaptırım listesine eklendiği kaydedildi.

ABD Hazine Bakanlığının açıklamasında, söz konusu mekanizmanın, ticari gemileri Hürmüz Boğazı'ndan geçebilmek için zorunlu denizcilik sigortası satın almaya mecbur bıraktığı, bu yolla İran'ın deniz taşımacılığı üzerinden gelir elde ettiği öne sürüldü.

Ayrıca, İran'ın enerji sevkiyatlarına yönelik baskıyı artırmak amacıyla İran ham petrolü ve petrokimya ürünleri taşıyan 8 geminin de yaptırım kapsamına alındığı belirtilen açıklamada, bu gemilerin sahibi veya işletmecisi olan Çin, Hong Kong ve Marshall Adaları merkezli 8 şirkete de yaptırım uygulandığı bildirildi.

Açıklamada, yaptırım kapsamına alınan gemilerin Marshall Adaları, Mozambik, Barbados ve Vanuatu bayraklı olduğu, bir geminin ise bayrağının bilinmediği bilgisine yer verildi.

Benzer haberler

Dünya
Netanyahu savaşı anlattı, delegeler salonu terk etti 25 Eyl 2026 10:26 Miçotakis "Coğrafyayı değiştiremeyiz, yan yana yaşamak bizim kaderimiz" 25 Eyl 2026 10:12 Bu adada 30 yılı aşkın sürenin ardından ilk bebek dünyaya geldi 25 Eyl 2026 09:41 Kolombiya, İran ile diplomatik ilişkilerini kesti 25 Eyl 2026 09:17 New York’ta binlerce kişi Netanyahu'yu protesto etti 25 Eyl 2026 08:35 Gerilim, Netanyahu'nun New York programını kısalttı 24 Eyl 2026 21:53 İsviçre'de bu yıl sıcaklar nedeniyle 600'den fazla kişi hayatını kaybetti 24 Eyl 2026 21:27 İran ile BAE arasındaki tüm uçuşlar iptal edildi 24 Eyl 2026 15:58 Hız trenine binip beyin hasarı geçirdiğini iddia eden 3 kişi eğlence parkına dava açtı 24 Eyl 2026 12:46