ABD elçisi duyurdu: İsrail - Suriye ateşkeste anlaştı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suriye Devlet Başkanı Ahmed el-Şara'nın; Türkiye, Ürdün ve komşularının da kabul ettiği bir ateşkes konusunda anlaştığını açıkladı.
ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, ateşkese ilişkin açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı.
Barrack, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'yu da etiketleyerek yaptığı açıklamada Netanyahu ve el Şara'nın ateşkes konusunda anlaştığını belirtti.
Tom Barrack; açıklamasında "Dürzileri, Bedevileri ve Sünnileri silahlarını bırakmaya ve diğer azınlıklarla birlikte komşularıyla barış ve refah içinde yeni ve birleşik bir Suriye kimliği inşa etmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.
İSRAİL ŞAM'I VURDU
Suriye'nin güneyindeki Süveyda ilinde 13 Temmuz'da Bedevi Arap aşiretleri ile bazı Dürzi silahlı gruplar arasında küçük çaplı çatışmalar başladı.
Bölgeye sevk edilen Suriye güvenlik güçlerine, bazı Dürzi grupların saldırılarında onlarca asker ve Dürzi öldü. Çok sayıda sivil de çatışmalarda hayatını kaybetti.
Hafta ortasında Suriye'nin başkenti Şam'da Genelkurmay Başkanlığı karargahının girişine hava saldırısı düzenleyen İsrail "Dürzilere zarar verilmesine izin vermeyeceğiz, İsrail kenarda durmayacak" açıklaması yapmıştı. Ardından Süveyda ili çevresinde konuşlanan konvoylara hava saldırısı düzenlemişti.
İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırılarına Türkiye de tepki göstermişti.
Son olarak bu akşam Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye'deki çatışmaları ve İsrail'in saldırılarını ele aldı.
Benzer haberler
Dünya
Pakistan'da babasını zehirlemeye çalışan bir lise öğrencisi tutuklandı
Bangkok'ta etkili olan seller nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
İran Hürmüz için sunduğu şartlara yanıt bekliyor
Kanada'daki helikopter kazasında 4 kişi hayatını kaybetti
ABD ve Çin'den 30 milyar dolarlık tarife uzlaşısı
İspanyollar konut krizine karşı Madrid'de meydanlara indi
Trump'tan İran'ın 7 günlük teklifine yanıt "Kabul edilemez"
Breaking Bad'den etkilenip evine laboratuvar kurdu
Kıyılar her sene milim milim batıyor: Deniz yükseliyor, kara çöküyor



