ABD’den Orta Doğu'daki vatandaşlarına güvenlik uyarısı

Voice Kıbrıs Haber
ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği, Orta Doğu'da bulunan Amerikan vatandaşlarını güvenlik geriliminin artabileceği konusunda uyararak, seyahatlerde yaşanabilecek aksamalara hazırlıklı olmalarını istedi.
Büyükelçilikten yapılan güvenlik uyarısında, "Orta Doğu'da bulunan Amerikalılar, bölgedeki karmaşık güvenlik ortamı nedeniyle daha dikkatli olmalıdır." ifadesine yer verildi.
"Çatışmalar hızla şiddetlenebilir" uyarısında bulunan büyükelçilik, bölgeye veya bölgeden seyahat edecek Amerikan vatandaşlarını havalimanları ve hava yolu şirketlerine ilişkin bilgileri takip etmeye çağırdı.
Açıklamada, "İran ve onu destekleyen gruplar, yurt dışındaki diğer Amerikan çıkarlarını veya ABD ile bağlantılı yerleri hedef alabilir." değerlendirmesinde bulunuldu.
Büyükelçilik, vatandaşlarından yakınlarındaki sığınakların ve korunaklı alanların yerlerini öğrenmelerini, gıda, su ve ilaç gibi temel ihtiyaçlarını temin etmelerini ve olası hava saldırılarına hazırlıklı olmalarını istedi.
Vatandaşlara gösterilerden, büyük kalabalıklardan ve polisin yoğun olarak bulunduğu bölgelerden uzak durmaları, ABD ile bağlantısı açıkça bilinen yerlerde dikkatli olmaları tavsiye edildi.
Yerel medyanın takip edilmesi ve yetkililerin talimatlarına uyulması gerektiği vurgulanan açıklamada, uçuş saatlerini ve olası değişiklikleri teyit etmek için hava yolu şirketleriyle doğrudan iletişime geçilmesi istendi.
Benzer haberler
Dünya
USS Abraham Lincoln, 265 günlük rekorun ardından ABD'ye döndü
DSÖ "Gazze'de tam anlamıyla işleyen bir hastane kalmadı"
ABD'li milyarder Bezos, Ay’da kalıcı üs kurmayı planladıklarını açıkladı
Trump "Ara seçimlere kadar İran'a saldırı düzenlemeyeceğiz"
Eski İngiltere Başbakanı Starmer'ın istifasıyla boşalan milletvekilliği koltuğu için seçim başladı
İnfazdan sağ kurtulan idam mahkumunu neler bekliyor?
NASA'nın Curiosity aracı Mars'ta çarpıcı bir şafak fotoğrafı çekti
30 dolara alınan tablo açık artırmada 1,35 milyon dolara satıldı
Fransa'da öğrenci protestoları ülkeyi kaosa sürükledi



