Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
AFMER’den ülke genelinde kuvvetli yağış ve taşkın uyarısı Küresel piyasalar, petrol fiyatları ve tahvil faizlerindeki düşüşle pozitif seyrediyor Afrika beklenenden daha hızlı bölünüyor: Yeni bir okyanus ortaya çıkacak Oyuncu Gülsen Tuncer hayatını kaybetti Kahve kokusu ruh hali ve beyin dalgalarını değiştirebiliyor Döviz kurlarında son durum (18 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (18 Eylül 2026) Yapay zekanın yanlış ellere geçmesi varoluşsal tehlike yaratabilir Dünyanın atmosferindeki su buharı seviyesi rekor kırdı: aşırı yağış riski artıyor Trump’tan AB’nin Kanada hamlesine tarife tehdidi Nijerya'da "bitkisel içecek" tükettikten sonra ölenlerin sayısı 49'a çıktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (17 Eylül 2026) Erhürman’dan seçim yasası açıklaması “Cumhurbaşkanlığı anayasal görevlerini yerine getirmekten kaçınamaz” Borsa günü yüzde 2,95 değer kazanarak tamamladı YKS ek yerleştirme süreci başladı EZKOOP ve ZEYTİNKOOP “Zeytin ve ürünlerinde kayıt ve denetim sistemi şart" AFMER'den kuvvetli yağış ve ani taşkın uyarısı İngiltere Merkez Bankası politika faizini sabit bıraktı Özerdağ “Uyuşturucu, cinsel suçlar, kavga, yaralama, darp, öldürme ve trafik suçlarında artış var” Üstel “Erhürman’ın yasayı Cumhuriyet Meclisi'ne geri göndermesi ciddi bir tutarsızlıktır” AFMER’den ülke genelinde kuvvetli yağış ve taşkın uyarısı Küresel piyasalar, petrol fiyatları ve tahvil faizlerindeki düşüşle pozitif seyrediyor Afrika beklenenden daha hızlı bölünüyor: Yeni bir okyanus ortaya çıkacak Oyuncu Gülsen Tuncer hayatını kaybetti Kahve kokusu ruh hali ve beyin dalgalarını değiştirebiliyor Döviz kurlarında son durum (18 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (18 Eylül 2026) Yapay zekanın yanlış ellere geçmesi varoluşsal tehlike yaratabilir Dünyanın atmosferindeki su buharı seviyesi rekor kırdı: aşırı yağış riski artıyor Trump’tan AB’nin Kanada hamlesine tarife tehdidi Nijerya'da "bitkisel içecek" tükettikten sonra ölenlerin sayısı 49'a çıktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (17 Eylül 2026) Erhürman’dan seçim yasası açıklaması “Cumhurbaşkanlığı anayasal görevlerini yerine getirmekten kaçınamaz” Borsa günü yüzde 2,95 değer kazanarak tamamladı YKS ek yerleştirme süreci başladı EZKOOP ve ZEYTİNKOOP “Zeytin ve ürünlerinde kayıt ve denetim sistemi şart" AFMER'den kuvvetli yağış ve ani taşkın uyarısı İngiltere Merkez Bankası politika faizini sabit bıraktı Özerdağ “Uyuşturucu, cinsel suçlar, kavga, yaralama, darp, öldürme ve trafik suçlarında artış var” Üstel “Erhürman’ın yasayı Cumhuriyet Meclisi'ne geri göndermesi ciddi bir tutarsızlıktır”
Dolar
Euro
Sterlin

ABD, "az vergi ödeyen zenginler" iddialarıyla ilgili inceleme başlattı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
ABD, "az vergi ödeyen zenginler" iddialarıyla ilgili inceleme başlattı
Reklam

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı ülkenin en zenginlerinin az vergi verdiği ya da hiç vermediği hakkında medyada çıkan raporu incelemeye aldığını açıkladı.

New York merkezli araştırmacı medya organı ProPublica, dünyanın en zengin insanları arasında olan Amazon'un sahibi Jeff Bezos, Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Mark Zuckerberg ve Warren Buffet gibi isimlerin bazı yıllarda hiç federal gelir vergisi ödemediğini iddia etmişti.

Söz konusu haber üzerine harekete geçen ABD Hazine Bakanlığı son yıllara yönelik vergi kayıtlarını incelemeye alırken bakanlık sözcüsü Lily Adams, konunun FBI, federal savcılar ve iki İç Hazine Departmanı gözlemcisine yönlendirildiğini söyledi.

Lily Adams, söz konusu yetkililerin tümünün bağımsız soruşturma yetkisine sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Hazine Bakanlığı bünyesinde vergi toplamakla sorumlu olan ABD Gelir İdaresi Kurumu (IRS) Başkanı Komiseri Charles Rettig de bir soruşturmanın sürdüğünü doğrularken, Beyaz Saray Genel Sekreteri Jen Psaki konuyu "oldukça ciddiye aldıklarını" ancak vergi kayıtlarının gizli belgeler olduğunu söyledi. Psaki ayrıca dev şirket ve yüksek kazançlı bireylere düşen vergileri daha adil bir şekilde ödemelerini sağlamak için çalışma yapmaları gerektiğini de ekledi.

ProPublica, yayımladığı raporda 15 seneden fazla bir süreyi kapsayan ülkede binlerce zenginin vergi beyannamelerinin bulunduğu bir veri tabanına ulaştığını duyurmuştu. Propublica söz konusu kayıtları "gizli" olarak nitelendirdi ve bunları nasıl elde ettiğini açıklamadı.

ABD Başkanı Joe Biden altyapı çalışmaları ve sosyal projelere bütçe ayırmak amacıyla yılda en az 1 milyon dolar kazanan kişi ve kurumlar için en yüksek vergi oranını yıllık yüzde 37'den 39.6'ya çıkarmak için çalışma başlatmıştı.

(Euronews)

Benzer haberler

Dünya
Afrika beklenenden daha hızlı bölünüyor: Yeni bir okyanus ortaya çıkacak 18 Eyl 2026 09:03 Kahve kokusu ruh hali ve beyin dalgalarını değiştirebiliyor 18 Eyl 2026 08:37 Dünyanın atmosferindeki su buharı seviyesi rekor kırdı: aşırı yağış riski artıyor 17 Eyl 2026 21:56 Trump’tan AB’nin Kanada hamlesine tarife tehdidi 17 Eyl 2026 21:47 Nijerya'da "bitkisel içecek" tükettikten sonra ölenlerin sayısı 49'a çıktı 17 Eyl 2026 21:42 Michelin yıldızlı restorana karıncalı tatlı için para cezası 17 Eyl 2026 09:41 Bilimsel bir atılımla yarı insan yarı fare beyin geliştirildi 17 Eyl 2026 08:48 Uzayda savaş tehlikesi: Rusya'dan ABD'ye sert tepki 16 Eyl 2026 22:10 AB’den Kanada'ya ilk "ortak üye" olma teklifi 16 Eyl 2026 21:45