Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

AB-Türkiye ilişkileri için girişim başlatılacağı duyuruldu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
AB-Türkiye ilişkileri için girişim başlatılacağı duyuruldu
Reklam

Almanya hükümet kaynaklarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi sonrasında Berlin, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki siyasi diyaloğun yeniden canlandırılması ve çeşitli alanlarda işbirliği opsiyonlarının değerlendirilmesi için girişimde bulunacak.

Brüksel'de 29-30 Haziran'da düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakanlık kaynaklarına göre, zirvede liderlerin gündeminde ağırlıklı olarak Ukrayna ve göç konuları yer alacak.

Liderler ayrıca, AB-Türkiye ilişkilerini ve Kıbrıs'ta çözüm çabalarını görüşecek. Hükümete yakın kaynaklara göre, Almanya, zirvede Türkiye konusunda yeni bir değerlendirme süreci başlatılmasını, Avrupa Komisyonu ve Yüksek Temsilci'den, Türkiye ile işbirliği seçenekleri üzerinde yeni öneriler hazırlayarak, liderlere sunmalarını talep edecek. Türkiye ile ilişkilerin Almanya için önemli olduğunu dile getiren kaynaklar, özellikle ticaret, güvenlik ve göç politikaları ile genel jeostratejik durumda önemli bir partner olan Türkiye'nin öyle kalmaya devam edeceğini belirtti. Kaynaklar, Türkiye, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki (GKRY) seçimlerin ardından Kıbrıs meselesi konusunda Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğündeki sürecin yeniden canlandırılmasını bir fırsat olarak görürken, bu konunun Avrupa Konseyi sonuç bildirgesinde yer alacağını, AB'nin bu müzakereleri destekleyeceğini ifade etti.

ALMANYA İLİŞKİLERİ CANLANDIRACAK ADIMLAR ATACAK

Almanya'nın, Türkiye'deki seçimlerin ardından AB-Türkiye ilişkilerini yeniden gündeme getireceğini aktaran kaynaklar, ilgili tüm tarafların da bu konuda siyasi irade göstermeleri durumunda, ilişkileri canlandıracak adımların destekleneceğini kaydetti. Türkiye'nin, Suriye, İran, Irak ve Ermenistan gibi komşularıyla çok önemli bir bölgede yer aldığını anımsatan kaynaklar, bu nedenle Türkiye ile sadece ikili değil, AB tarafında da üst düzey ve yakın diyalog içinde olmanın gerekli olacağını vurguladı.

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23