AB tarafından alınan karar doğrultusunda vatandaşlık iptalleri sürüyor

Voice Kıbrıs Haber
AB vatandaşlığı verilen Rus zenginlere yaptırım uygulanması yönünde AB tarafından alınan karar doğrultusunda “Kıbrıs Cumhuriyet” vatandaşı 4 Rus’un daha vatandaşlığı iptal edildi.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Kıbrıs Rum Bakanlar Kurulu’nun dün gerçekleştirdiği toplantıda AB yaptırımları çerçevesinde 4 Rus ve onların ailelerinin vatandaşlığının iptaline karar verildiğini yazdı Gazete, AB’nin yaptırımlar listesinde yer alan Oleg Deripaska, İgor Kasaef, Grigori Berezkin ve Gülbahar İsmailova isimli Rus vatandaşlarının, geçtiğimiz 10 yıllık süre içerisinde, yatırım programından faydalanarak “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığını elde ettiklerini, dünkü Bakanlar Kurulu kararıyla ise vatandaşlıklarının iptal sürecinin başlatıldığını vurguladı.
Bu kişilerle ailevi bağlantıları (çocukları, eşleri vs) sebebiyle vatandaşlık alan kişilerin de dünkü kararla vatandaşlık iptal süreçlerinin başlatıldığını ifade eden gazete, böylece AB yaptırımları sonrasında vatandaşlık iptali süreci başlatılanların toplam 8 Rus vatandaşı ve bu kişilerle ilişkileri sebebiyle vatandaşlık alan 36 kişi olduğunu aktardı.
Benzer haberler
Featured
Petrol fiyatları bugün ne kadar oldu? (24 Haziran 2026)
İki bölgedeki trafik ve asayiş denetimlerinde 1 sürücü tutuklandı, 131 araç trafikten men edildi!
Hayvancılar Birliği’nden Tarım Bakanlığı’na tepki “Sorunlardan kaçıyorlar”
Limanlar Dairesi, terkedilen şişme botu açık artırma yoluyla satacak
Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının yükseleceğini açıkladı
YSK "Haber gerçeği yansıtmıyor"
Nöbetçi eczaneler (24 Haziran 2026)
Kurtulmuş “Türkiye garantörlük hakkından asla vazgeçmeyecek”
KTAMS, Hukuk Dairesi’nde grev ve eylem uyarısı yaptı



