Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Küresel piyasalarda Orta Doğu belirsizliği sürüyor Avrupa 27 yıl sonra iki dakikalığına karanlığa gömüldü Altın sahipleri dikkat: Günün ilk verisi geldi Uzayda yeni bir kozmik cisim keşfedildi: Kara delik yıldızı Döviz kurlarında son durum (13 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (13 Ağustos 2026) İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" Cuma günü bazı bölgeler 3 saat elektriksiz kalacak Cuma ve Cumartesi sağanak yağmur bekleniyor CTP Gençlik Örgütü Başkanılığına yeniden İsmail Barbaros seçildi Önündeki araca çarpıp 1 kişinin yaralanmasına neden olan alkollü sürücü, kaçmaya çalışırken yakalandı PGM "Suçta Kontrolsüz artış iddiaları gerçeği yansıtmıyor, güvenlik tablosu verilerle değerlendirilmeli" Çeler "Halkın güveni ortaya konulan politikalarla kazanılmalı" Küresel piyasalarda Orta Doğu belirsizliği sürüyor Avrupa 27 yıl sonra iki dakikalığına karanlığa gömüldü Altın sahipleri dikkat: Günün ilk verisi geldi Uzayda yeni bir kozmik cisim keşfedildi: Kara delik yıldızı Döviz kurlarında son durum (13 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (13 Ağustos 2026) İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" Cuma günü bazı bölgeler 3 saat elektriksiz kalacak Cuma ve Cumartesi sağanak yağmur bekleniyor CTP Gençlik Örgütü Başkanılığına yeniden İsmail Barbaros seçildi Önündeki araca çarpıp 1 kişinin yaralanmasına neden olan alkollü sürücü, kaçmaya çalışırken yakalandı PGM "Suçta Kontrolsüz artış iddiaları gerçeği yansıtmıyor, güvenlik tablosu verilerle değerlendirilmeli" Çeler "Halkın güveni ortaya konulan politikalarla kazanılmalı"
Dolar
Euro
Sterlin

AB Politikalarından Günlük Hayata” paneli gerçekleştirildi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
AB Politikalarından Günlük Hayata” paneli gerçekleştirildi
AB Bilgi Merkezi, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Bilgisayar Mühendisleri Odası iş birliğiyle “Dijital Tehditler ve İnsan Faktörü: AB Politikalarından Günlük Hayata” başlıklı bir panel düzenledi. Avrupa Birliği tarafından desteklenen panel, “Avrupa Siber Güvenlik Farkındalık Ayı” kapsamında 27 Ekim tarihinde gerçekleştirildi. Bilgisayar Mühendisleri Odası’ndan verilen bilgiye göre, panelde dijital güvenlik alanındaki güncel gelişmeler ve dijital dünyada karşılaşılan risklerin günlük yaşama etkileri bağlamında Avrupa Birliği politikaları ele alındı. Etkinlik, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi, İletişimden Sorumlu Program Müdürü Deniz Birinci ve KTMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Esat Gürhan’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Moderatörlüğünü akademisyen Huri Yontucu’nun üstlendiği panelde, Hamburg Üniversitesi Barış Araştırmaları ve Güvenlik Politikası Enstitüsü’nden (IFSH) araştırmacı Dr. Mateusz Labuz, Bilgi ve Siber Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Arif Sarı ile Klinik Psikolog ve Araştırmacı Ayşe Reyhan Boğar sunum gerçekleştirdi. Katılımcıların, dijital ortamda artan tehditler ile bu tehditlerin psikolojik, teknik ve politik boyutlarını çok yönlü bir bakış açısıyla tartışmasının ardından etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi. -Gürhan KTMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odası Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Esat Gürhan konuşmasında, “30 yılı aşkın bir süredir, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği bünyesinde, sivil toplum örgütü olarak toplum menfaatine çeşitli faaliyetler yürüten, Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak bizler de özellikle son yıllarda, Siber Güvenlik, Güvenli İnternet ve Bilinçli Teknoloji kullanımı alanlarında kamu kurumlarına, hizmet içi, okullarımıza, özel sektöre, paydaş diğer sivil toplum örgütlerine ve genç mühendis adaylarına yönelik eğitimler, farkındalık seminerleri ve destek projeleri yürütüyoruz.” dedi. Amaçlarının sadece sistemleri güçlendirmek değil, bilinçli bir dijital toplumun oluşmasına da katkıda bulunmak olduğunu kaydeden Gürhan, “Geleceği korumak, hepimizin ortak görevidir. Bilinçle, dayanışmayla, eğitimle ve ortak akılla geleceği birlikte korumaya devam edeceğiz.” diye konuştu. Gürhan, küresel ölçekte artan tehditlere karşı küçük toplumların da güçlü olabileceğini göstermek istediklerini belirterek farkındalığın en güçlü savunma olduğunu söyledi.

Benzer haberler

Featured
Küresel piyasalarda Orta Doğu belirsizliği sürüyor 13 Ağu 2026 09:14 Avrupa 27 yıl sonra iki dakikalığına karanlığa gömüldü 13 Ağu 2026 09:08 Altın sahipleri dikkat: Günün ilk verisi geldi 13 Ağu 2026 08:59 Uzayda yeni bir kozmik cisim keşfedildi: Kara delik yıldızı 13 Ağu 2026 08:43 Döviz kurlarında son durum (13 Ağustos 2026) 13 Ağu 2026 08:19 En son hava durumu tahminleri (13 Ağustos 2026) 13 Ağu 2026 08:13 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" 12 Ağu 2026 22:29 Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" 12 Ağu 2026 22:08 İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor 12 Ağu 2026 21:53