AB mahkemesinden fotoğrafta telif hakkı kararı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Adalet Divanı, internet ortamında bulunan bir fotoğrafın tekrar paylaşılmadan önce fotoğraf sahibinden izin alınması gerektiğini, aksi takdirde telif hakkı ihlali oluşacağına hükmetti.
Merkezi Lüksemburg'ta bulunan Avrupa Birliği'nin (AB) en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı, "Bir internet sitesinde kolaylıkla erişim sağlanan fotoğrafın tekrar kullanımı için fotoğrafçının yeni izni gerekmektedir." kararına vardı.
Kararda, fotoğrafçının izni olmadan üçüncü bir tarafın fotoğrafı kullanmasının telif hakkı ihlali anlamına geleceği kaydedildi.
Karar, Almanya'da bir seyahat internet sitesindeki fotoğrafı izinsiz olarak tekrar kullanılan fotoğrafçı Dirk Renckhoff tarafından açılan dava sonucu çıktı. Lise öğrencisinin ödevi için Renckhoff'un fotoğrafını kullanması ve daha sonra bu fotoğrafın da okulun internet sitesinde yayımlanmasının ardından fotoğrafçı telif hakkı ihlali gerekçesiyle okul hakkında dava açtı.
Avrupa Adalet Divanı, fotoğrafçı Renckhoff'u haklı bularak, AB Telif Hakkı Yönergesi kapsamında okulun fotoğrafı kullanmadan önce izin alması gerektiğine hükmetti.
Kaynak: TAK
Benzer haberler
Dünya
Kalibaf "ABD ile barışımız yok ve İsrail’i resmi olarak tanımayacağız"
İsrail askerlerinin kontrol noktasında beklettiği 4 aylık Filistinli bebek öldü
Okyanusta 8 günlük ölüm kalım savaşı
Etna Yanardağı yeniden güçlü şekilde kül püskürttü
Yunanistan'da orman yangını fabrikalara sıçradı
ABD'deki kutlamalarda ateşlenen havai fişek yolcu uçağına isabet etti
Yunanistan'da 24 saatte 60 yangın çıktı, bir yerleşim yeri tahliye edildi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine yaklaştı
İran ve ABD arasındaki müzakerelerin 11 Temmuz'da Pakistan'da devam edeceği iddia edildi



