Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor" Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor"
Dolar
Euro
Sterlin

AB liderleri video konferansla Kovid-19'u görüştü

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

AB liderleri video konferansla Kovid-19'u görüştü

Avrupa genelinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tüm üye ülkelerde tespit edilmesinin ardından liderler, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in çağrısı üzerine video konferansla toplantı düzenleyerek mücadele adımlarını ele aldı.

Michel, toplantı sonrasında AB Komisyonu Başkanı Ursulavon der Leyen ile yaptığı açıklamada, üye ülkelerin "birlikte ve hızlı bir şekilde hareket etmenin" önemine vurgu yaptığını kaydetti. AB Komisyonunun koordinasyonunda "ortak bir  tutum" takınılması gerektiğine işaret eden Michel, ilgili bakanların günlük düzeyde irtibat kuracağını açıkladı. Michel, toplantı kapsamında 4 ana önceliğin belirlendiğini belirtti. Bunların "virüsün yayılmasını engellemek", "tıbbi teçhizat tedarik etmek", "araştırmayı teşvik etmek" ve "sosyoekonomik sorunlarla mücadele etmek" olduğunu kaydeden Michel, atılan adımların orantılı olması gerektiğini ifade etti. AB Komisyonu'nun ekonomik gelişmeleri yakından takip edeceğinin ve gerekli girişimlerde bulunacağının altını çizen Michel, Kovid-19'la mücadelenin 26-27 Mart'ta düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'nde ele alınacağını duyurdu. AB'DEN 25 MİLYAR AVROLUK YATIRIM FONU Öte yandan, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Kovid-19'un meydana getirdiği ekonomik krizle mücadele etmek için 25 milyar avroluk AB yatırım fonu kuracaklarını açıkladı. Von der Leyen, yatırım fonunu başlatmak için Konsey ve Parlamentonun 7,5 milyar avro yatırım likiditesine onay vermeleri için teklif sunacağını söyledi. İSPANYA'DA KRAL 6. FELİPE'NİN RESMİ PROGRAMLARI İPTAL EDİLDİ Öte yandan Avrupa'da İtalya'dan sonra koronavirüsün en fazla etkilediği ülkeler arasında yer alan İspanya'da Kral 6. Felipe'nin bazı resmi programları koronavirüsten dolayı iptal edildi. Ayrıca Kovid-19'un en fazla görüldüğü başkent Madrid'de sosyal merkezler, kütüphaneler ve tiyatrolar kapatıldı. 1700’den fazla yeni tip koronavirüs vakasının görüldüğü ülkede şu ana dek 35 kişi hayatını kaybetti. (TAK)

Benzer haberler

Dünya
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu 2026-06-29 22:42:13 KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi 2026-06-29 22:38:13 Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor 2026-06-29 22:34:07 DSÖ “Avrupa'da aşırı sıcaklara bağlı 1300'den fazla ölüm kayıtlara geçti” 2026-06-29 11:03:23 Venezuela'nın başkenti Caracas'ta dayanışma seferberliği devam ediyor 2026-06-29 10:59:17 Fransa'da bin kişi sıcak hava dalgasında hayatını kaybetti 2026-06-29 09:45:03 Çin'in Sıçuan eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi 2026-06-29 08:55:48 İran ve ABD bu hafta teknik görüşmelere başlayacak 2026-06-29 08:41:42 Avrupa’da ölümcül sıcak hava dalgası doğuya ilerledi 2026-06-28 21:24:53