AB Komisyonu "Ukrayna'nın tam üyeliği ancak tüm reformların tamamlanmasının ardından mümkün olur"

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Marta Kos, Ukrayna'nın AB'ye üyeliğine ilişkin farklı tartışmalar bulunduğunu anımsatarak bu ülkenin tam üyeliğinin ancak tüm reformların tamamlanmasının ardından mümkün olacağını dile getirdi.
Kos, Estonya'da düzenlenen "AB Genişleme Konferansı 2026: İki Adım İleri, Bir Adım Geri?" başlıklı konferansta konuştu.
Ukrayna'nın AB üyeliğine değinen Kos, barış sağlanmasının ardından Ukrayna'nın AB'ye entegrasyonunda yeni bir ivme sağlanacağını söyledi.
Kos, "Böyle bir durumda, temel reformların tam olarak uygulanması için gereken zaman ihtiyacı ile Ukrayna ve Avrupa'da barışı sürdürülebilir kılmak için kararlı adımlar atma gerekliliği arasında köprü kurmaya hazır olmamız gerekecek." ifadesini kullandı.
Ukrayna'nın üyeliği konusunda son haftalar ve aylarda çeşitli Avrupalı liderler tarafından farklı modellerin gündeme getirildiğini belirten Kos, "Ancak bu tartışmayı tek bir temel ilke üzerinden yürütelim. Tam üyelik ancak tüm reformların tamamlanmasının ardından mümkündür." dedi.
Benzer haberler
Dünya
Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını nedeniyle bir köy tahliye edildi
Nijerya'da toprak kayması: 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayıp
İtalya, aşırı sıcaklar ve orman yangınlarıyla mücadele ediyor
Fildişi Sahili'nde yolcu otobüsünün nehre düşmesi sonucu 14 kişi öldü
Japonya’da taht krizi derinleşiyor: Kadınların imparator olmasına neden izin verilmiyor?
ABD'de 12 eyalet Paramount'un Warner Bros. Discovery'yi satın alma girişimine karşı dava açtı
Pilot uçakla gökyüzüne "sıkıldım" yazdı, izne çıkarıldı
Küba karanlığa gömüldü
On Avrupa ülkesi, Anti-Balistik Füze Koalisyonu kurduklarını duyurdu



