AB Güney Kıbrıs ekonomisini destek için 46 milyon 400 bin Euro onayladı

Voice Kıbrıs Haber
AB Komisyonu, İspanya, İtalya ve Güney Kıbrıs’a Avrupa Sosyal Fonu’ndan ek ödeme yapılmasını onayladı.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs’ın orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi amacıyla AB’den ek ödenek alacağını, İspanya, İtalya ve Güney Kıbrıs için toplam 2 milyar 700 milyon Euro onaylandığını yazdılar.
Gazete, Güney Kıbrıs’ın alacağı miktarın 46 milyon 400 bin Euro olduğunu belirtirken söz konusu ödeneğin özellikle işsizliğin azaltılması, yeni iş imkanlarının yaratılması ve orta ölçekli işletmelerin destelenmesi amaçlı kullanılacağını vurguladı.
Öte yandan gazete bir diğer haberinde, Rum İstatistik Enstitüsü’nün dün açıkladığı verilere göre Tüketici Fiyatları Endeksi’nin Temmuz ayında yüzde 0,11 artışla 102,50’ye yükselirken, enflasyon oranının ise yüzde 4 olarak kaydedildiğini yazdı.
Gazete, geçen yılın aynı ayına göre en yüksek artışın yüzde 33,9’la elektrik ve yüzde 19,9’la akaryakıt fiyatlarında olduğunu vurguladı.
TAK
Benzer haberler
Featured
Tuncay “Türk ve Rum mezarlıklarındaki koruma ve restorasyon çalışmaları sürüyor”
Borsa haftaya 0,61 yükselişle başladı
Akpınar "Guterres'in temaslarının Kıbrıs müzakere süreci açısından yapıcı sonuçlar doğurmasını temenni ediyoruz"
KARK “K9 ekibi, buğday silosundaki zehirli kimyasal nedeniyle sahaya sürülmedi”
ABD'de yemek festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı
Küresel piyasalar, haftaya jeopolitik gerilimlerin hafiflemesiyle pozitif başladı
Köseoğlu "Yeterlik ve İngilizce sınavları tamamlandı, 4 bin 717 aday katıldı"
İran, 4 ayda 11 milyar dolarlık petrol sattı
Berlin saldırganı ölü olarak ele geçirildi


