Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Pile Barış Festivali cumartesi günü yapılıyor... Festivale liderler de katılacak ABD'de enflasyon eylülde hızlandı Ülkede sağanak etkili oluyor: Saat 18’00 e kadar en fazla yağışı Taşpınar aldı Hristodulidis “Uluslararası İsrail Müttefikleri Vakfı” Başkanı ve “parlamento iş birliği grubu” ile görüştü Aşırı yağışlı hava Güney Kıbrıs’ta etkili oluyor KTOEÖS yarın Güzelyurt ve Lefke bölgesi okullarda öğleden sonra grevde olacak Dünyanın en eski gemi batığı Antalya'da keşfedildi Halk TV'ye kayyum atandı Mındıkoğlu “9 emekçinin işten durdurulmasını kabul etmiyoruz” Meteoroloji Dairesi verileri güncelledi: Bu gece ve yarın öğle saatlerine dikkat Nöbetçi eczaneler (14 Ekim 2026) Air India uçağı, kaçırılma alarmı iddiası üzerine acil iniş yaptı Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununu yaratan bizzat BM Güvenlik Konseyi kararlarıdır” KÖDER sergisi Saçaklı Ev’de açıldı Cumhurbaşkanı Erhürman: COP 31 Zirvesi’nde Antalya’da olacağız  Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 16 Ekim’de KAÜ’de başlıyor Tuğlu “Devraldığımız sorunların görmezden gelinmesini doğru bulmuyoruz” Milli Eğitim Bakanlığı personeli kan bağışında bulundu GÜÇ-SEN’den hükümete K-PET çağrısı "Emekçilerin haklarını koruyan çözüm gecikmemeli" Menelau “Türk tarafı yakınlaşmalar listesinin müdahillere verilmesine rıza göstermiyor” Pile Barış Festivali cumartesi günü yapılıyor... Festivale liderler de katılacak ABD'de enflasyon eylülde hızlandı Ülkede sağanak etkili oluyor: Saat 18’00 e kadar en fazla yağışı Taşpınar aldı Hristodulidis “Uluslararası İsrail Müttefikleri Vakfı” Başkanı ve “parlamento iş birliği grubu” ile görüştü Aşırı yağışlı hava Güney Kıbrıs’ta etkili oluyor KTOEÖS yarın Güzelyurt ve Lefke bölgesi okullarda öğleden sonra grevde olacak Dünyanın en eski gemi batığı Antalya'da keşfedildi Halk TV'ye kayyum atandı Mındıkoğlu “9 emekçinin işten durdurulmasını kabul etmiyoruz” Meteoroloji Dairesi verileri güncelledi: Bu gece ve yarın öğle saatlerine dikkat Nöbetçi eczaneler (14 Ekim 2026) Air India uçağı, kaçırılma alarmı iddiası üzerine acil iniş yaptı Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununu yaratan bizzat BM Güvenlik Konseyi kararlarıdır” KÖDER sergisi Saçaklı Ev’de açıldı Cumhurbaşkanı Erhürman: COP 31 Zirvesi’nde Antalya’da olacağız  Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 16 Ekim’de KAÜ’de başlıyor Tuğlu “Devraldığımız sorunların görmezden gelinmesini doğru bulmuyoruz” Milli Eğitim Bakanlığı personeli kan bağışında bulundu GÜÇ-SEN’den hükümete K-PET çağrısı "Emekçilerin haklarını koruyan çözüm gecikmemeli" Menelau “Türk tarafı yakınlaşmalar listesinin müdahillere verilmesine rıza göstermiyor”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

AB, ABD ile uçuşlarda elektronik cihaz yasağını görüşecek

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
AB, ABD ile uçuşlarda elektronik cihaz yasağını görüşecek
Reklam

AB ve ABD'li yetkililer çarşamba günü, uçuşlarda kabinde elektronik cihaz yasağı uygulanacağı iddiasıyla ilgili yüksek seviye siyasi ve teknik görüşmeler gerçekleştirecek.

Avrupa Birliği (AB), uçuşlarda kabinde elektronik cihaz yasağı uygulanacağı iddiası üzerine ABD’yle yüksek seviye siyasi ve teknik görüşmeler yapacak. AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, düzenlediği günlük basın toplantısında, çarşamba günü Brüksel’de, AB ve ABD'li yetkililerin uçuşlarda elektronik cihaz yasağı uygulanması iddiası hakkında yüksek seviye siyasi ve teknik görüşmelerde bulunacağını söyledi. ABD'nin uyguladığı kabinde elektronik cihaz yasağının, Avrupa havaalanlarını da kapsayacak şekilde genişletileceği iddiası üzerine, Avrupa Komisyonunun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc ile Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos’un cuma günü ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly ile görüştüklerini anımsatan Schinas, görüşmede AB’nin ABD’ye ortak ve koordine eylem çağrısında bulunduğunu ifade etti. Schinas, ABD’nin henüz AB ülkelerinden uçuşlarda elektronik cihaz yasağı uygulamasını duyurmadığına dikkati çekerek, görüşmelerde yeni riskler karşısında ortak yaklaşım ortaya koymak üzere değerlendirmede bulunulacağını vurguladı. ABD, aralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'nın da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından, İngiltere ise Türkiye dahil 6 ülkeden doğrudan uçuşlarda kabin içine dizüstü ve tablet bilgisayarla normalden büyük cep telefonlarının alınmasının yasaklandığını açıklamıştı. AB ülkelerindeki havalimanlarından ABD’ye her hafta 3 binin üzerinde uçuş düzenleniyor. Söz konusu yasağın Avrupa havayolu şirketlerini olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

Benzer haberler

Teknoloji
Evinizdeki akıllı cihazlar yapay zeka solucanlarının hedefi olabilir 14 Eki 2026 08:38 Sosyal medya kullanıcıları "akışın" dışında kalmaktan endişe duyuyor 12 Eki 2026 19:35 Anthropic'in yapay zeka modeli sahte cinayet ihbarında bulundu 10 Eki 2026 21:27 Space X, Starlink'i mobil operatöre dönüştürüyor 9 Eki 2026 08:58 Bilim insanları tamamen yeni bir saat türü icat etti 8 Eki 2026 20:58 OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı 7 Eki 2026 21:44 Eski OpenAI güvenlik sorumlu uyardı "yapay zeka güvenlik testlerinden kaçabilir" 4 Eki 2026 09:36 Taçoy “Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi güçlü ve başarılı şekilde ilerliyor” 3 Eki 2026 13:21 Apple, yeni ürünüyle akıllı ev pazarına giriyor 1 Eki 2026 08:41