Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
"Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” "Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor”
Dolar
Euro
Sterlin

9 yaşında bir kız çocuğu "rastgele" ateş sonucu öldürüldü

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
9 yaşında bir kız çocuğu "rastgele" ateş sonucu öldürüldü

İngiltere'nin Liverpool kentinde dün gece silahlı bir saldırı sırasında Olivia Pratt-Korbel adlı 9 yaşındaki bir kız çocuğu göğsünden vurularak öldürüldü.

BBC Türkçe Haber Servisinde yer alan habere göre Merseyside Bölge Polisi'ne göre dün gece yarısı dolaylarında 35 yaşındaki bir adam sokakta silahlı bir kişi tarafından kovalanırken yakında Olivia'nın ailesinin kaldığı evin kapısının açıldığını gördü ve bu evin içine daldı.

Haberde, Olivia'nın annesi Cheryl Korbel’in, dışarıdan duyduğu sesleri merak edince kapısını açtığı, iki adam içeri girmeye yeltendiğinde onları durdurmaya çalıştığı belirtildi. Silahlı kişinin, içeri girmeye çalışırken kapı aralığından "rastgele" ateş açtığı ve Olivia'yı göğsünden vurduğu kaydedildi.

46 yaşındaki Cheryl bileğinden, silahlı kişiden kaçan adam ise defalarca kez vücudunun üst kısmından vuruldu.

Polis yetkilileri, ailenin iki adamla herhangi bir bağlantısı olmadığını söyledi.

Bugün basın açıklaması yapan Emniyet Müdürü Serena Kennedy, "Bölgedeki insanları derinden etkileyen, korkunç bir saldırının meydana geldiğini ve bir an önce sorumlu kişilerin bulunması için çalışmaların devam ettiğini" söyledi.

Kennedy, "Sadece silahlı adamı değil, ona silah verenleri ve bu saldırının gerçekleşmesine neden olan herkesi tespit etmemiz gerekiyor" dedi.

Polis Başmüfettişi Mark Kameen, silahlı adamın siyah bir balaklava (kar maskesi) giydiğini ve siyah eldiven taktığını söyledi.

Saldırganın olay yerinden araçsız ayrıldığı belirtildi.

Polis, yaralanan 35 yaşındaki adamın arkadaşları tarafından siyah bir Audi marka araç ile hastaneye götürüldüğünü, Olivia ve annesinin ise olay yerinde kaldığını ve yardım çağırdığını aktardı.

Emniyet Müdürü Kennedy, adli tıp uzmanlarının olay yerinde incelemelere devam ettiğini ve silahlı adamı arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kennedy, Olivia'nın ailesinin "kalplerinin kırıldığını ve çok üzgün olduklarını" söyledi.

Bölgede yaşayanlar ve Olivia'yı tanıyanlar ise sabah uyandıklarında "mide bulandırıcı, korkunç" saldırının meydana geldiğini duyduklarını ifade etti.

Komşulardan biri olan Scott Mason, "Kadınlar vuruluyor, bu çok korkutucu. Eşiniz veya kızınız dışarı çıktığında endişeleniyorsunuz, ne zaman gelecek diye bekliyorsunuz" dedi.

Benzer haberler

Dünya
Yunanistan'da art arda depremler 2026-06-07 20:39:00 Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu 2026-06-07 12:38:00 İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti 2026-06-07 11:30:00 ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu 2026-06-07 11:09:00 ABD'de festival alanına silahlı saldırı! 2026-06-07 09:27:00 Filistin Esirler Medya Ofisi "Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor" 2026-06-07 09:22:00 Ekvador'da yangın: Limandaki 35 tekne küle döndü 2026-06-07 09:14:00 Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' 2026-06-06 21:40:00 ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? 2026-06-06 20:32:00