Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir” PGM üniversitelere yönelik “Eşgüdüm ve Koordinasyon Toplantısı” düzenledi Bir haftada 58 trafik kazası meydana geldi “Geçit Yok” adlı belgesel gösterimi cumartesi akşamı yapılacak Nöbetçi eczaneler (22 Eylül 2026) Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir” PGM üniversitelere yönelik “Eşgüdüm ve Koordinasyon Toplantısı” düzenledi Bir haftada 58 trafik kazası meydana geldi “Geçit Yok” adlı belgesel gösterimi cumartesi akşamı yapılacak Nöbetçi eczaneler (22 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"9 milyon kişi yardım programlarından zarar gördü"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"9 milyon kişi yardım programlarından zarar gördü"
Reklam

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'de finansman yetersizliği nedeniyle sona erdirdiği insani yardım programlarından 9 milyon Yemenlinin olumsuz etkilendiğini duyurdu.

BM Yemen İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, BM'nin Yemen'de finansman yetersizliği nedeniyle sona erdirmek zorunda kaldığı insani yardım programlarından 9 milyon Yemenlinin zarar gördüğünü belirtti.

Yemen'de 6 yıldır devam eden savaşın ülkeyi açlık, hastalık ve şiddetli ekonomik krizin pençesine düşürdüğü kaydedilen açıklamada, insani yardım fonunun son on yılın en düşük seviyelerine ulaştığı ifade edildi.

BM Yemen İnsani İşler Koordinatörü Lise Grande, çarşamba günü yaptığı açıklamada, BM'nin Yemen'deki 45 yardım programından 15'ine son verilmesi durumunda kalındığını, finansal destek sağlanmazsa 30 programın daha aynı şekilde hizmet veremez duruma gelebileceğini aktarmıştı.

BM'nin bu yıl Yemen'e yardım için talep ettiği 3,2 milyar dolardan yalnızca 1 milyar doların toplanabildiğini belirten Grande, BM kuruluşlarının geçen nisan-ağustos döneminde Yemen'deki 300'den fazla sağlık tesisinde gıda ve sağlık yardımlarını kısmak zorunda kaldığını dile getirmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM'ye göre dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, nüfusun yüzde 80'i insani yardım ve korumaya muhtaç durumda bulunuyor.

(AA)

Benzer haberler

Dünya
Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" 22 Eyl 2026 22:04 İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor 22 Eyl 2026 21:54 Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” 22 Eyl 2026 21:38 BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" 22 Eyl 2026 21:26 Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" 22 Eyl 2026 21:12 BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı 22 Eyl 2026 21:07 Suudi Arabistan ile Pakistan, karşılıklı vize muafiyeti anlaşması imzaladı 22 Eyl 2026 15:22 Japonya'da etkili olan Dujuan Tayfunu nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti 22 Eyl 2026 14:55 ABD'de orman yangınına müdahale ederken düşen helikopterin 2 pilotu yaşamını yitirdi 22 Eyl 2026 14:21