9 kişilik Yönetim Kurulu için 16 aday yarışıyor

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Genel Kurulu bugün yapılıyor. Genel Kurulda 9 kişilik Yönetim Kurulu için 16 aday yarışıyor.
Bayrak Radyo Televizyon Kurulu (BRTK) yönetim kurulu temsilciliği için 3, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulu temsilciliği içinse 2 aday var.
Paradise Park’ta saat 10.30’da başlayan Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Genel Kurulu’nda faaliyet raporu ile mali raporun onaya sunulmasının ardından Birlik Başkanı Sami Özuslu konuşma yaptı.
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Başkanı Sami Özuslu yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk basınının geçmişe göre birçok bakımdan gelişmiş olmasına rağmen bugün çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “zaman zaman yaptığımız girişimler sonucu geçici tedbirler alınsa da, devlet katında basın sorunları ile ilgili bir bakanlık, daire, müdür, görevli olmadığını” vurguladı.
Kıbrıs Türk toplumunun tarihinin hep mücadele ve çile ile dolu olduğuna işaret eden Özuslu, verilen varoluş ve özne olma mücadelesinin en önemli unsurlarından birinin de basın olduğunu, çoğulculuğun günümüz dünyasında çok daha önemli hale geldiğini belirtti.
Özuslu, Gazeteciler Birliği’nde görev yapan herkese teşekkür ederek bundan sonra görev alacak kişilere de başarılar diledi.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Fransa'da derelerin yüzde 25'i kurudu
Güney Koreli iş insanı, boşandığı eşine yaklaşık 644 milyon dolar ödeyecek
Çavuş "Yaşan bu acı kayıp hepimizi derinden sarsmış ve üzmüştür"
Yeni Parti'de Yüksek Disiplin Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri belirlendi
Filenin Sultanları final için sahaya çıkacak
Borsa günü yüzde 0,95 değer kaybederek tamamladı
CTP “Elektrik enerjisindeki plansızlık halkı kesintilere ve yüksek maliyetlere mahkum etti”
Emirzadeoğluları “Sanayi bölgelerinde gerçek sanayiciye yer kalmadı”
Güzelyurt’ta sosyal tesis ve sörf kulübü projeleri için sözleşmeler imzalandı


