6,7 büyüklüğündeki depremin ardından can kaybı ve yaralılar var
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Güney Amerika ülkesi Ekvador'da 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e yükseldi.
Ekvador Cumhurbaşkanlığı sitesinden, Balao şehrinin 6 kilometre kuzeydoğusunda meydana gelen 6,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin yapılan açıklamada, ölenlerin sayısının 13'e yükseldiği ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisi verildi.
Risk Yönetimi Sekreterliğinden yapılan açıklamada da ölümlerin çoğunluğunun Peru sınırındaki El Oro eyaletinde gerçekleştiği ve 126 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Depremde şu ana kadar 17 okul, 31 sağlık merkezi, 50 bina hasar alırken 7 bina ise tamamen yıkıldı.
Cuenca, Machala ve Guayaquil'de bazı binaların yıkıldığı, ölü sayısının daha da artabileceği kaydedildi.
Deprem dün 65,7 kilometre derinlikte meydana gelmişti.
BNO News'e göre, Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, deprem sonrası tsunami tehdidinin olmadığı kaydedilmişti.
Depremin komşu ülke Peru'da da hissedildiği ifade edilmişti.
Benzer haberler
Dünya
Trump'ın uçağında acil durum kaydırağı kriz yarattı
Dünya ağustosta en sıcak ayı yaşadı
Anthropic çalışanı Coxon'un istifası, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı
Trump, İngiltere öncülüğünde İsrail'e uygulanan yeni yaptırımlara karşı çıkmadı
Eyfel Kulesi'nde Hindu heyet krizi: Kadın çalışanlar uzaklaştırıldı, kule kapandı
Kızılhaç "Avrupa'da sıcak hava dalgaları sırasında yaklaşık 35 bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor"
İsveç, ülkeyi terk eden göçmenlere 36 bin dolar ödeyecek
İngiltere’deki hava kontrol sisteminin çökmesi sonucu uçuşların aksaması devam ediyor
ABD ile İran arasında 'yasak bölge' gerilimi


