Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
KTÖS’ten bakteri tespit edilen Atatürk İlkokulu için grev uyarısı Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis’le görüştü Kapadokya'da peribacası çöktü: Ölü ve yaralılar var Mağusa Kitap ve Üretim Festivali yarın başlıyor Sonay Adem ölümünün 8’inci yıl dönümünde kabri başında anıldı 21 bini aşkın hasta ve yaralı tedavi için Gazze'den çıkmayı bekliyor Cumhuriyet Bayramı ilçelerde törenlerle kutlandı ABD'deki nükleer laboratuvarda yangın çıktı, yetkililer alarma geçti KKTC Basketbol altyapı liglerinde yeni sezon takvimi belli oldu Erdoğan "Türkiye Cumhuriyeti'ni çok daha aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacağız" 11 Eylül ve Maduro davalarının yargıcı Alvin Hellerstein hayatını kaybetti KTFD’den Dünya İnme Günü mesajı “Her dakika önemli, rehabilitasyona erişim hayati” AKEL “Kayıpların akıbetinin belirlenmesi insani borç” DAÜ-SEN, yarın eylem ve basın açıklaması yapacak İspanya’daki tren faciasında ses kayıtları ortaya çıktı Dışişleri Bakanlığı’ndan Abbas’ın Güney Kıbrıs ziyaretine tepki “Cumhuriyet Korteji” olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi Ertuğruloğlu “Kıbrıs meselesindeki tutumumuz çok açık ve nettir” Cumhurbaşkanı Erhürman Ankara’da Hristodulidis "Önümüzdeki günler önemli" KTÖS’ten bakteri tespit edilen Atatürk İlkokulu için grev uyarısı Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis’le görüştü Kapadokya'da peribacası çöktü: Ölü ve yaralılar var Mağusa Kitap ve Üretim Festivali yarın başlıyor Sonay Adem ölümünün 8’inci yıl dönümünde kabri başında anıldı 21 bini aşkın hasta ve yaralı tedavi için Gazze'den çıkmayı bekliyor Cumhuriyet Bayramı ilçelerde törenlerle kutlandı ABD'deki nükleer laboratuvarda yangın çıktı, yetkililer alarma geçti KKTC Basketbol altyapı liglerinde yeni sezon takvimi belli oldu Erdoğan "Türkiye Cumhuriyeti'ni çok daha aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacağız" 11 Eylül ve Maduro davalarının yargıcı Alvin Hellerstein hayatını kaybetti KTFD’den Dünya İnme Günü mesajı “Her dakika önemli, rehabilitasyona erişim hayati” AKEL “Kayıpların akıbetinin belirlenmesi insani borç” DAÜ-SEN, yarın eylem ve basın açıklaması yapacak İspanya’daki tren faciasında ses kayıtları ortaya çıktı Dışişleri Bakanlığı’ndan Abbas’ın Güney Kıbrıs ziyaretine tepki “Cumhuriyet Korteji” olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi Ertuğruloğlu “Kıbrıs meselesindeki tutumumuz çok açık ve nettir” Cumhurbaşkanı Erhürman Ankara’da Hristodulidis "Önümüzdeki günler önemli"
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

5 okulda uyarı grevi yapılacak!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
5 okulda uyarı grevi yapılacak!
Reklam

Kıbrıslı Türk Öğretmenler Sendikası eğitimdeki sorunlar hakkında yazılı açıklama yaparak yarın 5 okulda uyarı grevi gerçekleştireceklerini belirtti.

Yapılan açıklama ve grev yapılacak okullar şu şekilde: "Ülkemize giren nüfusu kontrol edemeyen, hükümetlerin eğitim ve sağlığı planlayamaması öğretmen eksikliğinin temel nedenidir. Bu gerçeğe Türkiye’nin eğitim ambargosu da eklenince durum tam bir kaosa dönüşmüştür. Geçtiğimiz günlerde pek çok okulumuzda öğretmen eksikliğinin devam ettiğini pazartesi mesai bitimine kadar öğretmenlerin tamamlanmaması durumunda öğretmen eksikliği bulunan bazı okullarımızda greve gitmek zorunda kalacağımızı açıklamıştık. Yaşadığımız süreçte sendikamız öğretmen atamalarının yapılabilmesi için tüm bürokratik süreçleri takip etmiş atama yetkilerinin alınabilmesi için gerekli girişim ve incelemeleri yapmıştır. Ancak hükümetin beceriksizliğinden dolayı bu yetkilerin bir türlü çıkmamış olması tam bir KKTC yansıması olarak karşımızda durmaktadır. Yaptığımız tüm girişim ve uyarılarımıza rağmen okullarımızda öğretmen eksiklikleri devam etmektedir. Öğretmenlerimizin göstermiş olduğu sabır ve hoşgörünün sonuna geldiğimizi belirtmek isteriz. Bundan dolayı aşağıda ismi geçen okullarımızda yarın (16 Ekim Salı) 08:00-11:00 saatleri arasında uyarı grevimiz gerçekleşecektir. Öğretmenlerin tamamlanmaması durumunda Çarşamba gününden itibaren greve yeni okullarımız da eklenecektir. Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur. Dipkarpaz İlkokulu Alasya İlkokulu Şht. Tuncer İlkokulu Şht. Zeki Salih İlkokulu Güvercinik R. R. Denktaş İlkokulu."

Benzer haberler

Featured
KTÖS’ten bakteri tespit edilen Atatürk İlkokulu için grev uyarısı 29 Eki 2026 15:43 Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis’le görüştü 29 Eki 2026 15:25 Kapadokya'da peribacası çöktü: Ölü ve yaralılar var 29 Eki 2026 14:58 Mağusa Kitap ve Üretim Festivali yarın başlıyor 29 Eki 2026 14:52 Sonay Adem ölümünün 8’inci yıl dönümünde kabri başında anıldı 29 Eki 2026 14:44 21 bini aşkın hasta ve yaralı tedavi için Gazze'den çıkmayı bekliyor 29 Eki 2026 14:38 Cumhuriyet Bayramı ilçelerde törenlerle kutlandı 29 Eki 2026 14:35 ABD'deki nükleer laboratuvarda yangın çıktı, yetkililer alarma geçti 29 Eki 2026 14:28 KKTC Basketbol altyapı liglerinde yeni sezon takvimi belli oldu 29 Eki 2026 13:38