4 Alman ve 1 İsviçreli turistin test sonuçları açıklandı

Voice Kıbrıs Haber
Sağlık Bakanı Ali Pilli, dün tetkik yapılan 4'ü Alman 1'i İsviçreli 5 kişinin test sonuçlarının negatif çıktığını, bu sabah itibarıyle Kıbrıs'ın kuzeyinde yeni koronavirüs vakası bulunmadığını açıkladı.
Sağlık Bakanı Ali Pilli, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklamalarda bulundu.
Bakan Ali Pilli “Dün şüphe üzerine tetkik yapılan 4’ü Alman, 1’i İsviçreli toplam 5 turistin koronavirüs test sonuçları negative çıktı. Bu sabah itibarıyla hastanemize yapılan yeni bir başvuru da yoktur” dedi. Ali Pilli, test sonucu negative çıkan 5 kişinin daha önce gözlem altında tutulanlar arasında olduğunu bildirdi.
Sağlık Bakanı Ali Pilli, Kıbrıs'ın kuzeyinde daha önce koronavirüs saptanan 4'ü Alman, 1'i KKTC vatandaşı toplam 5 kişinin tedavilerinin sürdüğünü, genel sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.
Bakan Ali Pilli, halka mecbur olmadıkça 14 gün sokağa çıkmama çağrısını tekrarladı.
Pilli “halkımıızn önümüzdeki 14 gün zorunlu olmadıkça sokağa çıkmaması hem kendi sağlıkları hem de toplum sağlığı açısından önemlidir. Bu konuda dikkatli olunması, Sağlık Bakanlığının hizmetlerini daha iyi ve daha hızlı sürdümesine de olanak sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanı Pilli, 14 gün zaruri durumlar dışında sokağa çıkılmaması, herkesin üzerine düşeni yapması halinde, KKTC’nin, tüm dünyayı etkisi altına alan bu durumu çok az zararla atlatabileeğini de vurguladı.
Kıbrıs’ın güneyinde toplam vaka sayısı 21 iken Kıbrıs’ın kuzeyinde ise 5 corona virüs vakası bulunuyor.
(Voice of the Island- TAK)
Benzer haberler
Featured
Psikologlar Derneği “Hiçbir çocuk karne gününde kendisini başarısız hissetmemelidir”
Dünya Kupası'nda skandal
Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit'in oğlu Hoiby, 4 yıl hapse mahkum edildi
Küresel piyasalarda gözler ABD-İran anlaşmasında
UNICEF "Dünyadaki çocukların yarısı en az üç iklim tehlikesine maruz kalıyor"
KTGB “Kıbrıs Türk basını önemli bir değerini kaybetmiştir”
Arıklı “Önce yasa önerisini görüşelim sonra, seçime gidelim”
Endonezya'da 6,7 büyüklüğünde deprem
Altın ayrıntı bekliyor, temkinli yükseliş var


