38 yıl boşa hapis yatan hükümlü DNA kanıtıyla serbest kaldı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
ABD'de cinayet suçlamasıyla yaklaşık 40 yıldır hapis yatan bir hükümlü, yeni DNA kanıtının başka bir faile işaret etmesi sayesinde serbest bırakıldı.
Maurice Hastings, Roberta Wydermyerın 1983'teki cinayeti ve iki cinayet girişimi suçlaması nedeniyle 38 yıldan uzun süredir hapis yatıyordu.
Ancak yeni DNA kanıtları, sorumlunun 2020'de hapishanede ölen bir başka fail olduğunu gösterdi.
Şu anda 69 yaşında olan Hastings, 1988'de hakkında verilen hükmün bozulmasıyla serbest bırakıldı.
LA County Başsavcısı George Gasco, Hastings'in hüküm giymesini "müthiş bir adaletsizlik" diye tanımladı.
Gasco "Adalet sistemi mükemmel deği ve bir hükme olan güvenimizi kaybettirecek yeni kanıtlar olduğunu duyduğumuzda, hızla harekete geçmekz zorunluluğumuz" diye de ekledi.
Roberta Wydermyer, 1983'te başında atılan tek el mermiyle, aracınan bagajında bulunmuş, daha önce de cinsel saldırıya uğramıştı.
Sonuçta cinayetten Hastings suçlandı ve savcılar ölüm cezası verilmesini istedi.
Jürinin karara ulaşamamasından sonra, ikinci bir jüri Hastings'ı 1988'de ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.
O dönem kurbanın otopsisinde, ağızdan alınan örnekte sperme rastlanmıştı. Hastings tutuklandığı andan itibaren masum olduğunu söyledi, ancak 2000 yılında alınan DNA örneğine test yapılması isteği reddedildi.
Hastings sonunda masumiyet iddiasının test edilmesi talebini kabul ettirdi ve spermin ona ait olmadığı belirlendi.
DNA profili, kadın kurbanını silah zoruyla bir araca sokmaya çalışmaktan hüküm giyen bir başka kişiyle eşleşti.
20 Ekim'de yapılan, mahkumiyetin bozulduğu davadan sonra konuşan Hastings, "Bu günün gelmesi için her gün duat ettim. Parmağımı kimseye uzatmıyorum ve öfkeli bir adam değilim. Şimdi sadece hala yaşıyorken, hayatın tadını çıkartmak istiyorum" dedi.
Benzer haberler
Dünya
On Avrupa ülkesi, Anti-Balistik Füze Koalisyonu kurduklarını duyurdu
Fransa'da 3 nükleer reaktörün faaliyeti askıya alındı
Putin, Ukrayna'nın saldırılarına güçlü yanıt vereceklerini söyledi
İngiltere'de iki ayda 2 bin 700'den fazla kişi hayatını kaybetti
Trump “İran'a yönelik deniz ablukasını yeniden başlatıyoruz”
İran’dan Trump’a yanıt “Hürmüz Boğazı'na müdahaleye izin vermeyeceğiz”
Trump "Hürmüz Boğazı'nı ele geçiriyoruz"
Jurassic Park serisindeki rolüyle tanınan aktör Sam Neill hayatını kaybetti
İngiltere'de yüksek sıcaklıkların iki ayda 2 bin 700'den fazla kişinin ölümüne yol açtığı tahmin ediliyor



