300 yıllık kraliyet mücevheri satışa çıkarılıyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa’nın kraliyet üyeleri arasında el değiştiren mavi taş, 300 yıl sonra ilk kez açık artırmayla satılacak. Taşın değeri, 5,27 milyon dolar (21 milyon lira) olarak açıklandı.
Avrupa’nın kraliyet üyeleri arasında el değiştiren 6.16 karatlık mavi taşlı mücevher 300 yıl sonra ilk kez satışa çıkarılıyor. Mücevher, 15 Mayıs’ta açık artırma usulüyle satılacak.
Hindistan’daki Golconda madeninde gün yüzüne çıkarılan mavi taş, 1715 İtalya doğumlu İspanya Kraliçesi Elisabeth Farnese’ye Kral V. Philip ile evlenirken hediye edilmişti.
Kraliçe Elisabeth’in torunlarının Avrupa içindeki evlilikleriyle mavi taş, İspanya’dan Fransa’ya, İtalya’ya ve Avusturya’ya, yedi nesil el değiştirdi.
Mavi taş, yeri geldi Lucca Dükü II. Charles’a kravat iğnesi oldu, yeri geldi Marie Antoinette'e ait olduğu düşünülen elmas taçtaki yerini aldı.
Şimdi Kraliçe Elisabeth’in torunları mavi taşı İsveç’in Cenova şehrinde bir müzayedede satışa çıkarıyor. Taşın değeri, 5,27 milyon dolar olarak açıklandı.
Mavi taş, müzayede öncesinde Londra, New York, Singapur, Taipei ve Cenova’da sergilenecek.
Benzer haberler
Dünya
Rusya "Ukrayna'nın Rus topraklarına düzenlediği hava saldırıları cevapsız kalmayacak"
İspanya ve Portekiz orman yangınlarıyla boğuşuyor
Starmer'dan halefine uyarı "Küresel krizler gündemi belirlemeyi sürdürecek"
Efsanenin formasına dudak uçuklatan teklifler
İran'dan Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti ısrarı
Fransa 2027'de sandığa gidiyor
Almanya'da AfD kongresine karşı eylem yapanlara polis, biber gazı ve cop kullandı
ABD’nin 250. yıl kutlamalarına aşırı sıcak engeli
Uzayda yeni yaşam adayı: Su potansiyeli olan süper-Dünya keşfedildi



