Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Fransa'daki G7 Liderler Zirvesi'ne Trump'ın "patron benim" çıkışı damga vurdu ABD ordusu, İran'a yönelik deniz ablukasını kaldırdığını açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Haziran 2026) Netanyahu'nun, İran-ABD mutabakatına bağlı olmayacaklarını Trump'a ilettiği iddia edildi Yapay zekalı tıp dünyasında devrim: 60 saniyede tüm vücut taraması “Doğaya Dokun, İz Bırakma” temasıyla etkinlik düzenleniyor DAÜ, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 691’inci sırada yer aldı Alas “Güngör yangını uzun vadeli sonuçlar doğurabilecek ciddi bir kriz" Borsa günü yüzde 2,82 değer kazanarak tamamladı Dışişleri Bakanlığı "Mesnetsiz ithamlar ve gerçekleri yok sayan değerlendirmeleri reddediyoruz" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasında 9 sanığa tahliye kararı İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde sabit tuttu “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı! Fransa'daki G7 Liderler Zirvesi'ne Trump'ın "patron benim" çıkışı damga vurdu ABD ordusu, İran'a yönelik deniz ablukasını kaldırdığını açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Haziran 2026) Netanyahu'nun, İran-ABD mutabakatına bağlı olmayacaklarını Trump'a ilettiği iddia edildi Yapay zekalı tıp dünyasında devrim: 60 saniyede tüm vücut taraması “Doğaya Dokun, İz Bırakma” temasıyla etkinlik düzenleniyor DAÜ, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 691’inci sırada yer aldı Alas “Güngör yangını uzun vadeli sonuçlar doğurabilecek ciddi bir kriz" Borsa günü yüzde 2,82 değer kazanarak tamamladı Dışişleri Bakanlığı "Mesnetsiz ithamlar ve gerçekleri yok sayan değerlendirmeleri reddediyoruz" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasında 9 sanığa tahliye kararı İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde sabit tuttu “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Sağlık Bakanlığı "kktcsaglikrandevu.com sitesinin bakanlık ile bağlantısı yok" YKS öncesi ailelere "çocuklarının yanında olduklarını hissettirmeleri" önerisi Türkiye'de de mevsim normalleri üzerinde sıcaklık bekleniyor Çavuşoğlu “Derslik sayısı 622’ye ulaştı” Lefkoşa'da iki sokak trafiğe kapatılacak Türkiye MGK toplantısında Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınacak Mevlevi'deki yangında ağaçlar ve balyalar yandı!
Dolar
Euro
Sterlin

'3 hemşiremizde corona virüs pozitif tespit edildi'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

'3 hemşiremizde corona virüs pozitif tespit edildi'
Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, 3 hemşirede corona virüs pozitif tespit edildiğini açıkladı. Özgöçmen açıklamasında "Defalarca uyarılarımızı dikkate almayıp,yeterli deneyime sahip olmayan mevsimlik işçi olarak istihdam edilen meslektaşlarımızı covid 19 salgınında başta sınır kapılarında görevlendirerek aslanın ağzına atan ve bulaşmalarına sebep olan başta sağlık bakanlığı olmak üzere tüm hükümet suçludur.!" dedi. Açaıklamanın tamamı şu şekilde:
HÜKÜMET DERHAL İSTİFA ETMELİDİR.!
YASA DIŞI OLARAK MEVSİMLİK İŞÇİ ALTINDA İSTİHDAM EDİLEN ÜÇ HEMŞİREMİZDE CORONA VİRÜS POZİTİF OLARAK TESBİT EDİLMİŞTİR.!
1 Temmuz açılımı ile ilgili olarak dafalarca uyarmamıza rağmen ülkeye karantinasız girişlere müsade ederek kendi toplumuna salgının yayılmasına zemin hazırlayan hükümet derhal istifa etmelidir.
Yasa dışı bir şekilde mevsimlik işci altında istihdam edilen üç meslektaşımızda corona virüsü pozitif olarak tespit edilmiştir.Defalarca uyarılarımızı dikkate almayıp,yeterli deneyime sahip olmayan mevsimlik işçi olarak istihdam edilen meslektaşlarımızı covid 19 salgınında başta sınır kapılarında görevlendirerek aslanın ağzına atan ve bulaşmalarına sebep olan başta sağlık bakanlığı olmak üzere tüm hükümet suçludur.!
Hemşireye zerre kadar değer vermeyen ve böylesi bir süreçte en iyi şekilde nasıl dinlendirip daha verimli ve güvenli şekilde çalıştırabilirim yerine izinlerini iptal eden hükümet suçludur ve derhal istifa etmelidir.!
Onca zaman geçmesine rağmen halen daha sağlık çalışanları için çalışma esasları konusunda bir eylem planı ve organizasyon şeması hazırlamayan sağlık bakanlığı suçludur.
Bunların yanı sıra yasa dışı şekilde mevsimlik işçi olarak istihdam edilen hemşireler için ara emri almak adına mahkemelerimize başvurmamıza rağmen defalarca görüşülüp halen bir sonuca ulaşmamış olduğunu hatırlatarak mahkemelerimizinde bu hemşirelerin bulaşmasından ne kadar sorumlu olduklarını düşünmelerini bil hassa rica edreken,meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimizi iletir ve yeterli önlemi almayıp gerekli özeni göstermeyen başta sağlık bakanlığı olmak üzere hükümeti istifaya davet ederiz.!
Ali ÖZGÖÇMEN
KTHS
Yönetim Kurulu Başkanı

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 2023-05-06 17:36:21 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 2023-04-26 16:11:35 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 2023-04-21 10:16:32 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 2023-04-18 16:57:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 2023-03-31 14:15:10 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 2023-03-29 11:45:09 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 2023-03-24 10:56:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 2023-03-17 19:22:37 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 2023-03-10 19:20:22