3 ayda 2 kez doğum yaptı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kazakistan’da bir kadın, Mayıs ayında bir kız çocuğuna doğum yaptı. Aradan 3 ay geçtikten sonra Ağustos ayında ise bir erkek çocuğu doğurdu. Kazakistan Sağlık Bakanlığı, bu durumun çok nadir gerçekleştiğini söyledi.
Sıra dışı olay, Kazakistan’ın batısındaki Uralsk şehrinde meydana geldi. 24 Mayıs günü bir kız çocuğuna doğum yapan 29 yaşındaki Lilia Konovalova, yaklaşık 3 ay sonra bir de erkek çocuk doğurdu. Kazakistan Sağlık Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Uralsk'ta benzersiz bir vaka ortaya çıktı. 29 yaşındaki Lilia Konovalova, 3 aylık bir farkla 2 bebek doğurdu. Lilia’nın kızı doğmuş ve 3 ay sonra, uzun zamandır beklenen oğlu doğmuştur” ifadeleri kullanıldı.
"ELLİ MİLYONDA BİR"
Bakanlık, bu vakanın çok nadir olduğunu belirterek, 50 milyonda bir gerçekleşebileceğini söyledi. Doktorlar, bu nadir durumun, Lilia’nın 2 adet rahme sahip olması ve bebeklerin bu rahimlerde birbirinden bağımsız olarak gelişmesiyle açıklanabileceğini söyledi.
Benzer haberler
Dünya
İran'la savaşın sona ermesini öngören "savaş yetkileri" tasarısı kabul edildi
NASA, Mars uzay aracı MAVEN’ın misyonunun sona erdiğini duyurdu
Almanya tarihte ilk kez BM Güvenlik Konseyi’ne seçilemedi
İran savaşı Japonya'da plastik poşet krizi başlattı
İngiltere'de askeri helikopter düştü: Üç asker hayatını kaybetti
ABD Temsilciler Meclisi, Trump'a bir tepki olarak İran savaşını durdurma kararı aldı
İsrail ve Lübnan ateşkes konusunda anlaştı
Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oluyor: SpaceX tarihin en büyük halka arzına hazırlanıyor
Öğrencilere 'yapay zeka kullanmayın' dediği makaleyi yapay zekaya yazdırdı


